nepravidelny volnobeh
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Re: nepravidelny volnobeh
No s benzinem mam taky dost špatné zkušenosti-odneslo to tenkrát čerpadlo, protože jeho součástí je i filtr, takže celé čerpadlo druhé. Jinak reakce na nastavení hodnot přes diagnostiku-např. u felicii naprosto normální věc a podobné problémy to začne dělat i když je slabá baterka a při startu je velké podpětí. Teď po zimě jsme s kamošem takhle dělali už asi 4 felicie (příznaky-kolísání volnoběhu, místy i zdechnutí motoru na volnoběh, při akceleraci z nízkých otáček cukání.....)
- Reklama
Zdravim chlapi,
teda ak sa mozem vratit k problemu, ze otacky kolisu bez moznosti kontroly plynovym pedalom.. Mam ten isty problem o ktorom sa tu pisalo (Johnyvine), ze otacky neviem udrzat napr. na 2 000 otackach dlhsiu dobu.. Volnobeh je v pohode.. Jedna sa o Punto II, 1,2 16V, 2002. Vraj ma takyto problem 16V motor..co sa mi nechce verit. RE: Johnyvine, podarilo sa ti odstranit tento problem tym co si popisal? Dik za radu vsetkym. M.
teda ak sa mozem vratit k problemu, ze otacky kolisu bez moznosti kontroly plynovym pedalom.. Mam ten isty problem o ktorom sa tu pisalo (Johnyvine), ze otacky neviem udrzat napr. na 2 000 otackach dlhsiu dobu.. Volnobeh je v pohode.. Jedna sa o Punto II, 1,2 16V, 2002. Vraj ma takyto problem 16V motor..co sa mi nechce verit. RE: Johnyvine, podarilo sa ti odstranit tento problem tym co si popisal? Dik za radu vsetkym. M.
- johnyvine
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Michal, problem som este neodstranil, dnes som doplnil trochu vody do chladica, napada ma ze ci by to nemohlo ovplyvnovat aj neake cidlo. a tiez ta komplet skrtiaca klapka s motorcekom a potenciometrom. problem mam ten ze obe tieto veci su zalisovane, a nemozem to rozobrat pokial si nebudem stopro isty.. ty mas novsie punto a mas aj inu riadiacu jednotku. bol si na diagnostike?
Punto 16V 63kw/85PS, r.v. 1999, Mk1 , modrá metalíza 5dv, full, motor 176.B9000
Nazdar, na STK ma takmer nechceli nechat prejst, kedze pri emisnom teste technik nedokazal udrzat otacky v istom intervale.. Na diagnostike mi nic nevedeli povedat, v podstate nikto k tomuto problemu nevedel nieco rozumne povedat. Obavam sa ale jednej veci, ci v tom nebude problem tesnenia pod hlavou, ktore sa uz chystam vymenit, pretoze mam zabublany chladiaci system. Samo, ze mi nasledne nespusta ani ventilator a prehrieva sa voda..ale to je iny problem. Ci to nahodou nemoze mat nieco s tym spolocne.. (aj ked sa mi to nezda..).
- johnyvine
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Ja som mal STK aj tak vybavenu a ten chalanisko mi povedal, ze motor sa chova akoby siel stale na sitic.. ties mi nevychadzali emisie, a musel dat sondu do vyfuku ineho auta aby to nameralo. potom povedal ze to moze robit senzor teploty nasavaneho vzduchu...misofiat píše:Nazdar, na STK ma takmer nechceli nechat prejst, kedze pri emisnom teste technik nedokazal udrzat otacky v istom intervale.. Na diagnostike mi nic nevedeli povedat, v podstate nikto k tomuto problemu nevedel nieco rozumne povedat. Obavam sa ale jednej veci, ci v tom nebude problem tesnenia pod hlavou, ktore sa uz chystam vymenit, pretoze mam zabublany chladiaci system. Samo, ze mi nasledne nespusta ani ventilator a prehrieva sa voda..ale to je iny problem. Ci to nahodou nemoze mat nieco s tym spolocne.. (aj ked sa mi to nezda..).
moze to robit aj skrtiaca klapka,alebo zapalovanie,cize kable,aj mne to robilo na emisnej ze lietali otacky,ale je to kablami u mna dufam,lebo 3 zo 4 su prebite a lambda nevie ci ma pridat alebo uberat,cize zblbne ju a preto lietaju otacky.misofiat píše:Nazdar, na STK ma takmer nechceli nechat prejst, kedze pri emisnom teste technik nedokazal udrzat otacky v istom intervale.. Na diagnostike mi nic nevedeli povedat, v podstate nikto k tomuto problemu nevedel nieco rozumne povedat. Obavam sa ale jednej veci, ci v tom nebude problem tesnenia pod hlavou, ktore sa uz chystam vymenit, pretoze mam zabublany chladiaci system. Samo, ze mi nasledne nespusta ani ventilator a prehrieva sa voda..ale to je iny problem. Ci to nahodou nemoze mat nieco s tym spolocne.. (aj ked sa mi to nezda..).
FIAT PUNTO MK1 1.2 8V 54KW HSD ////ex
Skoda Octavia combi 1.9tdi ALH 66kw
Skoda Octavia combi 1.9tdi ALH 66kw
- johnyvine
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
jani píše:moze to robit aj skrtiaca klapka,alebo zapalovanie,cize kable,aj mne to robilo na emisnej ze lietali otacky,ale je to kablami u mna dufam,lebo 3 zo 4 su prebite a lambda nevie ci ma pridat alebo uberat,cize zblbne ju a preto lietaju otacky.misofiat píše:Nazdar, na STK ma takmer nechceli nechat prejst, kedze pri emisnom teste technik nedokazal udrzat otacky v istom intervale.. Na diagnostike mi nic nevedeli povedat, v podstate nikto k tomuto problemu nevedel nieco rozumne povedat. Obavam sa ale jednej veci, ci v tom nebude problem tesnenia pod hlavou, ktore sa uz chystam vymenit, pretoze mam zabublany chladiaci system. Samo, ze mi nasledne nespusta ani ventilator a prehrieva sa voda..ale to je iny problem. Ci to nahodou nemoze mat nieco s tym spolocne.. (aj ked sa mi to nezda..).
Napriklad ja mam kable vymenene, a robi to stale..kludne by som mohol vratit tie stare co som tam mal.. takze ostava lamda alebo ta skrtiaca klapka
Diky za napady.. vyskusam teda vycistit tu klapku, resp. cidlo teploty nasavania vzduchu.. a uvidime..
takze mam ten isty problem tiez som vymenil kable a robilo to sviecky tiez takze teraz sa pozriem a tu klapku a uvidime co a ako tiez som bol na diagnostike a kamarat mi povedal ze je vsetko ok s otackamia jja ich mam pritom nizzsie ako ty 750 800 tie by mali byt pri tych nasych motoroch optimalne ale to sklbanie pokracuje dnes sa na to pozriem
fiat punto mk2 1.2 16v sporting
- johnyvine
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
TAkze bol som na diagnostike, a ukázalo chybu snímača tlaku a teploty nasávaného vzduchu , tento sa nachádza v sacom potrubí, a este snímač teploty chladiacej kvapaliny. ukazovalo teplotu na diagnostike 150 C )) takze postupne vymenim a budem informovat
3 závady jo??? No to určitě Najednou?? Diagnostika je dobrá akorát pro okruh závad. Přesně většinou neurčí nic.
- johnyvine
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
ten snimac tlaku a teploty vzduchu je jedno cidlo. takze dokopy dve suciastky. pocitam s tym ze to nebude presne ale niekde sa zacat musiPetr1968 píše:3 závady jo??? No to určitě Najednou?? Diagnostika je dobrá akorát pro okruh závad. Přesně většinou neurčí nic.
- johnyvine
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Kolegovia takze vycistil som skrtiacu klapku sprejom Liqui Moly, otacky v spektre sa ukludnili, ale stale ten volnobech tancuje, nie sice moc, ale predsa.. a obcas zle odpali tak zvlastne nepravidelne a prenesie sa to do radiacej paky.
sundal jsi krokový motorek (motorek volnoběhu) a propláchl taky kanálek volnoběhu. Já ho měl docela zasviněný.
Fiat Punto 1,2 SX 60 5dv r.v. 97 - červená metalíza