nepravidelny volnobeh

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

punťas hgt
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Re: nepravidelny volnobeh

Příspěvek od punťas hgt »

No s benzinem mam taky dost špatné zkušenosti-odneslo to tenkrát čerpadlo, protože jeho součástí je i filtr, takže celé čerpadlo druhé. Jinak reakce na nastavení hodnot přes diagnostiku-např. u felicii naprosto normální věc a podobné problémy to začne dělat i když je slabá baterka a při startu je velké podpětí. Teď po zimě jsme s kamošem takhle dělali už asi 4 felicie (příznaky-kolísání volnoběhu, místy i zdechnutí motoru na volnoběh, při akceleraci z nízkých otáček cukání.....)
Reklama

misofiat
Začátečník

Příspěvek od misofiat »

Zdravim chlapi,

teda ak sa mozem vratit k problemu, ze otacky kolisu bez moznosti kontroly plynovym pedalom.. Mam ten isty problem o ktorom sa tu pisalo (Johnyvine), ze otacky neviem udrzat napr. na 2 000 otackach dlhsiu dobu.. Volnobeh je v pohode.. Jedna sa o Punto II, 1,2 16V, 2002. Vraj ma takyto problem 16V motor..co sa mi nechce verit. RE: Johnyvine, podarilo sa ti odstranit tento problem tym co si popisal? Dik za radu vsetkym. M.
johnyvine
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnyvine »

Michal, problem som este neodstranil, dnes som doplnil trochu vody do chladica, napada ma ze ci by to nemohlo ovplyvnovat aj neake cidlo. a tiez ta komplet skrtiaca klapka s motorcekom a potenciometrom. problem mam ten ze obe tieto veci su zalisovane, a nemozem to rozobrat pokial si nebudem stopro isty.. ty mas novsie punto a mas aj inu riadiacu jednotku. bol si na diagnostike?
Punto 16V 63kw/85PS, r.v. 1999, Mk1 , modrá metalíza 5dv, full, motor 176.B9000
misofiat
Začátečník

Příspěvek od misofiat »

Nazdar, na STK ma takmer nechceli nechat prejst, kedze pri emisnom teste technik nedokazal udrzat otacky v istom intervale.. Na diagnostike mi nic nevedeli povedat, v podstate nikto k tomuto problemu nevedel nieco rozumne povedat. Obavam sa ale jednej veci, ci v tom nebude problem tesnenia pod hlavou, ktore sa uz chystam vymenit, pretoze mam zabublany chladiaci system. Samo, ze mi nasledne nespusta ani ventilator a prehrieva sa voda..ale to je iny problem. Ci to nahodou nemoze mat nieco s tym spolocne.. (aj ked sa mi to nezda..).
johnyvine
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnyvine »

misofiat píše:Nazdar, na STK ma takmer nechceli nechat prejst, kedze pri emisnom teste technik nedokazal udrzat otacky v istom intervale.. Na diagnostike mi nic nevedeli povedat, v podstate nikto k tomuto problemu nevedel nieco rozumne povedat. Obavam sa ale jednej veci, ci v tom nebude problem tesnenia pod hlavou, ktore sa uz chystam vymenit, pretoze mam zabublany chladiaci system. Samo, ze mi nasledne nespusta ani ventilator a prehrieva sa voda..ale to je iny problem. Ci to nahodou nemoze mat nieco s tym spolocne.. (aj ked sa mi to nezda..).
Ja som mal STK aj tak vybavenu a ten chalanisko mi povedal, ze motor sa chova akoby siel stale na sitic.. ties mi nevychadzali emisie, a musel dat sondu do vyfuku ineho auta aby to nameralo. potom povedal ze to moze robit senzor teploty nasavaneho vzduchu...
jani
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od jani »

misofiat píše:Nazdar, na STK ma takmer nechceli nechat prejst, kedze pri emisnom teste technik nedokazal udrzat otacky v istom intervale.. Na diagnostike mi nic nevedeli povedat, v podstate nikto k tomuto problemu nevedel nieco rozumne povedat. Obavam sa ale jednej veci, ci v tom nebude problem tesnenia pod hlavou, ktore sa uz chystam vymenit, pretoze mam zabublany chladiaci system. Samo, ze mi nasledne nespusta ani ventilator a prehrieva sa voda..ale to je iny problem. Ci to nahodou nemoze mat nieco s tym spolocne.. (aj ked sa mi to nezda..).
moze to robit aj skrtiaca klapka,alebo zapalovanie,cize kable,aj mne to robilo na emisnej ze lietali otacky,ale je to kablami u mna dufam,lebo 3 zo 4 su prebite a lambda nevie ci ma pridat alebo uberat,cize zblbne ju a preto lietaju otacky.
FIAT PUNTO MK1 1.2 8V 54KW HSD ////ex
Skoda Octavia combi 1.9tdi ALH 66kw
johnyvine
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnyvine »

jani píše:
moze to robit aj skrtiaca klapka,alebo zapalovanie,cize kable,aj mne to robilo na emisnej ze lietali otacky,ale je to kablami u mna dufam,lebo 3 zo 4 su prebite a lambda nevie ci ma pridat alebo uberat,cize zblbne ju a preto lietaju otacky.

Napriklad ja mam kable vymenene, a robi to stale..kludne by som mohol vratit tie stare co som tam mal.. takze ostava lamda alebo ta skrtiaca klapka
misofiat
Začátečník

Příspěvek od misofiat »

Diky za napady.. vyskusam teda vycistit tu klapku, resp. cidlo teploty nasavania vzduchu.. a uvidime..
jaysun
Fiaťák

Příspěvek od jaysun »

takze mam ten isty problem tiez som vymenil kable a robilo to sviecky tiez takze teraz sa pozriem a tu klapku a uvidime co a ako :D tiez som bol na diagnostike a kamarat mi povedal ze je vsetko ok s otackamia jja ich mam pritom nizzsie ako ty 750 800 tie by mali byt pri tych nasych motoroch optimalne ale to sklbanie pokracuje dnes sa na to pozriem :)
fiat punto mk2 1.2 16v sporting
johnyvine
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnyvine »

TAkze bol som na diagnostike, a ukázalo chybu snímača tlaku a teploty nasávaného vzduchu , tento sa nachádza v sacom potrubí, a este snímač teploty chladiacej kvapaliny. ukazovalo teplotu na diagnostike 150 C :))) takze postupne vymenim a budem informovat
Petr1968
Všeználek

Příspěvek od Petr1968 »

3 závady jo??? No to určitě :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Najednou?? Diagnostika je dobrá akorát pro okruh závad. Přesně většinou neurčí nic.
jaysun
Fiaťák

Příspěvek od jaysun »

mne stacila ta klapka :D :D
fiat punto mk2 1.2 16v sporting
johnyvine
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnyvine »

Petr1968 píše:3 závady jo??? No to určitě :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Najednou?? Diagnostika je dobrá akorát pro okruh závad. Přesně většinou neurčí nic.
ten snimac tlaku a teploty vzduchu je jedno cidlo. takze dokopy dve suciastky. pocitam s tym ze to nebude presne ale niekde sa zacat musi
johnyvine
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnyvine »

Kolegovia takze vycistil som skrtiacu klapku sprejom Liqui Moly, otacky v spektre sa ukludnili, ale stale ten volnobech tancuje, nie sice moc, ale predsa.. a obcas zle odpali tak zvlastne nepravidelne a prenesie sa to do radiacej paky.
tomacito
Fiaťák

Příspěvek od tomacito »

sundal jsi krokový motorek (motorek volnoběhu) a propláchl taky kanálek volnoběhu. Já ho měl docela zasviněný.
Fiat Punto 1,2 SX 60 5dv r.v. 97 - červená metalíza
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“