Kontrolka mazání a dobíjení za jízdy
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Kontrolka mazání a dobíjení za jízdy
Tak je to horší...cestou z práce po zahřátí začala na neutrálu nebo když jsem nepřidávala plyn svítit kontrolka baterky a oleje a otáčky úplně spadly- když jsem plyn přidala bylo to ok a kontrolky zhasly. Čím to může být? Jezdím s chudákem každý den do práce, tak se bojím aby mě cestou někde nevypekl...
Naposledy upravil(a) Annabelle dne 08 kvě 2010, 19:50, celkem upraveno 1 x.
Punto 1,2i 2000, benzín.
- Reklama
Re: Kontrolka baterie a oleje za jízdy
Ještě bych přidala, že už tak dva měsíce za studena při vyšších otáčkách píská.
Punto 1,2i 2000, benzín.
uvolneny klinovy remen na alternatore? odtial to piskanie, ked to preklzuje.
Fiat Punto 1.2 8V 44kw mk2b r.v. 2006
No ten řemen to asi bude, ale jestli to může souviset s těma kontrolkama za jízdy?
Punto 1,2i 2000, benzín.
Bud vymlatena baterka,alebo odchadza alternator,treba odmerat kolko nabija na volnovehu cca 13,9-14-5 V by mala ukazovat,startuje normalne?ked mas aj ABS tak ked je baterka velmi slaba-male napätie pri chode motora,tak sa automaticky vypne ABS cca pri 10V a menej(aj podla toho zistis ci nie je skrat niekde ak nahodou nesvieti aj ABS,ale to neverim...).A ta kontrolka oleja,pozri kolko ho mas v motore,alebo je zanesene sitko na cerpadle,alebo odchadza cerpadlo,cize nevyvinie na volnobeh dostatocny tlak na mazanie motora,alebo cidlo obcas strajkuje(alebo tiez niekde skrat,comu tiez neverim...)
FIAT PUNTO MK1 1.2 8V 54KW HSD ////ex
Skoda Octavia combi 1.9tdi ALH 66kw
Skoda Octavia combi 1.9tdi ALH 66kw
Baterie je dva měsíce stará Bosch, tak to vypadá spíš na ten altík.....občas po startu chvíli svítí žlutá kontrolka ABS ale pak zhasne...startuje napoprvé, ale točím dýl. Zítra s tim jedu do servisu, netroufnu si s tim olejem jezdit, abych to nezadřela, ale podle měrky je ho tam akorát.
Punto 1,2i 2000, benzín.
Tohle bude asi problém nějaké netěsné hadičky kolem motoru. Přisává falešnej vzduch a motor má potom na volnoběh snahu chcípnout. Taky se podívej na sací potrubý jestli nejsou povolený matky.
Fiat Punto 1,7TD SX rv95
Tak vyměněn řemen, kladka a vodní pumpa....to jsem zvědavá, jestli to pomůže.
Punto 1,2i 2000, benzín.
Tak dneska se to objevilo zase, jela jsem z prudšího kopce, dobržďovala jsem při vyhozený rychlosti a najednou se zase rozvítila kontrolka baterky a oleje, auto ale nechciplo - zaradila jsem pridala plyn a kontrolky zhasly......ted babo rad:)
Punto 1,2i 2000, benzín.
To bude spíš ten alternátor.Nebo nějaký zoxidovaný kabel,kostra atd.Chce to změřit
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Když se nad tím logicky zamyslíme,že se taky rozsvěcí kontrolka mazání tak bych to hledal ve snížených volnoběžných otáčkách( motor asi už bude mít něco za sebou).Prověřit nastavovač volnoběžných otáček bych zkusil,nebo taky jak už tady někdo zmiňoval, přisávání falešného vzduchu.Ale změřit dobíjecí napětí by bylo také dobré.Mohla by být zkratovaná dioda v usměrňovači alternátoru,to by mohlo vysvětlovat ten svit kontrolky nabíjení.Petr1968 píše:To bude spíš ten alternátor.Nebo nějaký zoxidovaný kabel,kostra atd.Chce to změřit
Punto II-SX,8V,3 dv.r.v.2000
Re: Kontrolka dobíjení a mazání za jízdy
Takže stav pokračuje dál, v pondělí bych měla jít do servisu, doufám, že na to přijdou....Občas na volnoběh zasvítí mazání a chvilku na to dobíjení, pokud je rychlost vyšší tak se dá zařadit a po přidání plynu to zhasne....když se kontrolky rozvítí na dobždění třeba na křižovatce, tak to musím vypnout a pak startuju strašně dlouho - točí točí, ale nechce naskočit....když potom naskočí tak to lehce vyjede nahory ty otáčky a pak dobrý....nevím, kde přesně hledat chybu, na těch křižovatkách je to docela nepříjemný, zatím se mi to stalo dvakrát - nepravidelně...
Punto 1,2i 2000, benzín.
Re: Kontrolka mazání a dobíjení za jízdy
Tak vyměněny zapalovací kabely - jeden byl takovej celkem uzenej a jiskřilo se v nich, a taky čidlo volnoběžných otáček...3000 km a zatím drží
Punto 1,2i 2000, benzín.