OKNA: Fólie
Moderátor: peta.smolik
- Mr.Bean
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
OKNA: Fólie
Plánuju pořízení a lepení protislunečních folií na Pandu. Máte s tim někdo zkušenosti, (nejlepší by byl fotonávod)?? jak je to s policajtama?? jaký rozměr oken má panda? jakou byste doporučovali propustnost světla? zatim sem si vybral tohle: http://obchod.autokelly.cz/detail.aspx? ... DO%2006152" onclick="window.open(this.href);return false; nebo je lepší koupit tohle? http://obchod.autokelly.cz/detail.aspx? ... DO%2006163" onclick="window.open(this.href);return false; FÓLIE CHCI DÁT JEN NA ZADEK (zadní okna, boční okna u kufru, a možná i okno kufru)
Honza, Fiat Panda 1.1 Active; 07/2009; žlutá mambo
Detailingclub.cz - Profesionální péče o vaše auto
- Reklama
- HoviXXX
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Re: Fólie na okna
Dej tam co nejvic cerny,je to parada,ja to tak mam..Akorat nevim co mas v planu ty,tvoje odkazy nefungujou-ale doporučuji nějaky kvalitni,ne ty za 200 kč,ja mam Bruxsol nebo jak to je a jsou pekne i s atestem a je klid...Jinak vzadu myslim že mužes mit cokoliv,takže policie si tě nevšímne...Snad se nepletu i když...
Příští moje auto bude už i s motorem!!!!
- Mr.Bean
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
nevim proč mi odkazy nejdou, ale je to obyč za 100,- z autokelly, přemejšlim jestli mam koupit 50×300 nebo 75×300, a jestli propustnost 15% nebo 25%. 5% mi příde strašně tmavý, aby přes to bylo zevnitř dobře vidět... a lepil bych to až po roční prohlídce, aby neměli kecy...
- HoviXXX
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Za 100??? Tak na to se,pokud mužu radit,vykašli!!! To nema smysl!! To bude pěknej sr..a po pár měsících ti ta folie zfialovatí a nebude černá....Tohle bych na auto fakt nedaval,to je šetření na špatným místě....Jinak,musís kopírovat odkazy celý,pak půjdou
- Mr.Bean
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
tak když nejdou odkazy, řešim to přes PrintScreen...
- Přílohy
-
- folie, kelly.jpg (40.23 KiB) Zobrazeno 5711 x
- phaeton_esc
- Zkušenej Fiaťák
stačí 5% průsvitnost, sám sem si na boční (zadní) u Punta lepil 5% a ven je vidět krásně i v noci. případně kup 0% průsvitnost, ven bude stejně vidět
bylo
Fiat Punto Mk1 1.7D 1996
je
Fiat Stilo MW 1.6 16v 2004 LPG BRC
Fiat Punto Mk1 1.7D 1996
je
Fiat Stilo MW 1.6 16v 2004 LPG BRC
- Mr.Bean
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
na různejch forech na netu lidi píšou, že musis mit atest i na zadní folie, jiny zase pisou, že bejt nemusí, tak já newim, zkusim někde sehnat nějaký z atestem. HoviXXX: lepil sis to sám??
já mám na zadních propustnost 5% a má to jediné negativum. večerní couvání opravdu h.vno vidět, jinak na efekt je to ok. u nás musí být bohužel atest na všechna okna, jsme v tomhle opět jediní. v německu třeba se dají koupit fólie, kde k nim je návod, kam se to smí nalepit a i kartička s atestem. já sám teď měl problém na stk, kdy jsem měl vpředu propustnost 70%, ale neprošel, protože pan de.ílek si všiml, že přední okna jsou sériově nazelenalá, tudíž, jak je to psané v zákoně, na okna přední se smí lepit fólie s propustnustí minimálně 70% za podmínky, že sklo je čiré a není z výroby nějak barvené. s policajty jsem však nikdy problém neměl. sehnal jsem si kdysi firmu, která celé auto udělala za 2 hodinky všechna okna za ca. 4000 s atestem, který na stk neprošel co se týče samotné instalace, boční okna určitě snadno půjdou, ale zadní okno bude peklo, protože je vypouklé na všechny strany, takže nevěřím, že jako amatér, to bude vypadat na 1*
jinak zákon povoluje na zadní okna klidně 100% zatemnění za podmínky, že má auto pravé zrcátko ... boční vpředu zatmavení 30% ... a přední čelní snad jen UV fólie.. nebo ztemňovací horní pruh... s propustností od 0-100%, přičemž má délku asi 10cm. může být i do ztracena.
jinak, pokud jde o to a další připad tónování skel, lze na předních použít i takové, kde přechází ztmavení od sloupku směrem k palubce do ztracena... podmínka... ztmavení musí být do úrovně ramen řidiče, takže v podstatě je to nepraktikovatelné, leda, že by to byla třeba A8 apod, kde rameno řidiče bude výrazně vpředu
jinak zákon povoluje na zadní okna klidně 100% zatemnění za podmínky, že má auto pravé zrcátko ... boční vpředu zatmavení 30% ... a přední čelní snad jen UV fólie.. nebo ztemňovací horní pruh... s propustností od 0-100%, přičemž má délku asi 10cm. může být i do ztracena.
jinak, pokud jde o to a další připad tónování skel, lze na předních použít i takové, kde přechází ztmavení od sloupku směrem k palubce do ztracena... podmínka... ztmavení musí být do úrovně ramen řidiče, takže v podstatě je to nepraktikovatelné, leda, že by to byla třeba A8 apod, kde rameno řidiče bude výrazně vpředu
- Mr.Bean
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
a je možný dodělat si ten pruh na čelnim skle? ne ten de*bilni tuningovej, ale takovej ten modrej, obyč (jak maj některý opely), ten doztracena...
- Mr.Bean
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
třeba tohle: http://www.hobbycar.cz/engine.php?lang=cz&viewd=1&idin=(id=845" onclick="window.open(this.href);return false;) tohle na skle bejt smí???? aby poldové neměli kecy, a na stk taky...
- HoviXXX
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Jak ty to dělas,že ty tvoje odkazy nefungujou nikdy!!! Jina,ja sem si to nechal lepit od firmy,pekne s atestem,a mam od vseho pokoj...Myslim že pokud vyndáš sklo ze dveří-tak by se ti to povést mohlo,ale nevim jak jsi na tom se šikovností! Ale hlavně tam nedavej nakej smejd za 100...Jak říká sgy,v noci to moc při parkingu nepřidá,ale vse je o zvyku...
- Mr.Bean
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
mně ty odkazy fungujou!!!! támhle píšu html, a tady mi nejde blbej odkaz!!! hoviXXX: to jak sem se ptal, jestli to tam bejt smi, tak to nebyly folie okna, ale pruh na čelní sklo.... shop.fkt.cz/ochranne-pruhy-na-celni-sklo-cerna+dp61487
- Mr.Bean
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
a ještě další z mejch amatérskejch dotazů... je možný koupit fólii s atestem a lepit si to sám??
- HoviXXX
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Tak to sry podle mě pruh na čelnim skle ani byt nemuže,jen nektere auta to maji primo z vyroby a to je ok.Ale nevim jestli je to pravda..Folii s atestem abys k tomu mel i tu karticku....To nevim,nevim....