HELP - svítí kontrolka CODE
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
HELP - svítí kontrolka CODE
Koupila jsem si Punto S 55 r.v. 1996 a dostala k němu pouze jeden klíč. Po nastartování na přístrojové desce svítí kontrolka "klíč code". Může mi někdo poradit o co jde?
- Reklama
Re: Punto - jeden klíč, svítí kontrolka
Imobiliser. Nedokaze si precsit kod z chipu v klíči. Skus ho tam zasunout opacne a vickrat to vyskouset. Me to u Ducata taky blbne. Hlavne kdyz je teplo. To mi nekdy nacte ten kod trebas az na 10tej pokusJulka píše:Koupila jsem si Punto S 55 r.v. 1996 a dostala k němu pouze jeden klíč. Po nastartování na přístrojové desce svítí kontrolka "klíč code". Může mi někdo poradit o co jde?
Jak rikal Kufi, je to imobilizer. A predpokladam, ze nejde nastartovat... Pripadna oprava by byla pomerne draha, reklamoval bych u prodavajiciho a pozadoval snizeni ceny. Samozrejme, ze to de odbloknout za nejakou tu tisicovecku, ale budes bez imobilizeru, cili staci, aby prisel nekdo s vetsim sroubovakem a jede pryc. Ale to uz se tady nekde resilo.
Hustokrutost
Julka ale pise "Po nastartování na přístrojové desce svítí kontrolka klíč code"...coz je vic nez divny, pac dokud si imo nenacte kod z klice, tak se neotevre privod paliva a samozrejme nejde natocit motor.lacin píše:A predpokladam, ze nejde nastartovat...
Pokud nastartovat jde a code sviti dal, tak v tom bude nejakej jinej háček...
- Vencapunto
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Obcas se mi to na stejnem aute taky stane, auto nastartuje, kontrolka sviti a vsechno funguje a auto jede. Drive jsem to resil tak, ze jsem zastavil , vypl motor a znovu nastartoval a obvykle to bylo v poradku, ted uz to - pokud se to stane neresim - mezi nami imobil. je u punta skoro na nic - cili na takovou ochranu bych se moc nespolehal.
Kdyby se to melo opravit, je to zalezitost ridici jednotky a to je dost draha zalezitost.
Kdyby se to melo opravit, je to zalezitost ridici jednotky a to je dost draha zalezitost.
Vasek
Re: HELP - svítí kontrolka CODE
Nechal jsem si udelat novy klič na mk1,ten stary byl opotřebovany. Ale když svitilo code tak jsem nenestartoval. Novy klič je udělany podle hnedyho servisniho a dokaže nastartovat ikdyž sviti code. Doufam že se nic nestane protože code někdy sviti a někdy nesviti.Nějake nove zkušenosti nemate???? Diky za rady
Julka píše:Koupila jsem si Punto S 55 r.v. 1996 a dostala k němu pouze jeden klíč. Po nastartování na přístrojové desce svítí kontrolka "klíč code". Může mi někdo poradit o co jde?
Je ten klíč modrý nebo hnědý? Měl jsem před Puntem Mareu a když jsem u ní použil rezervní hnědý klíč, tak se mi taky rozsvěcovala kontrolka imobilizéru..
Pokud máš modrý, tak zkus sundat plasty pod volantem a zkontrolovat na spínačce drátky, jestli není něco volné.. Jinak bych asi doporučoval navštívit diagnostiku..může být závada v imobilizéru..
Ještě dotaz..Auto ti startuje v pohodě pokaždé? Nechcípne ti občas po ujetí nějaké určité vzdálenosti?
FIAT Punto II 1.8 HGT 16V
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
... myslim ze za tie 4 roky to uz vyriesila
Fiat Punto 1.2 8v 44kw ELX rv. 2002
Fiat Punto 1.8 16v 96kw HGT rv. 2001
Chevrolet CRUZE LS+ rv. 2010
Skoda Octavia L&K 1.9 TDI 81kw
Fiat Punto 1.8 16v 96kw HGT rv. 2001
Chevrolet CRUZE LS+ rv. 2010
Skoda Octavia L&K 1.9 TDI 81kw
To je tak když někdo přihodí do staršího tématu nový příspěvek..Bohužel jsem si nevšiml, že je to už takto staré a chtěl pomoct..
FIAT Punto II 1.8 HGT 16V
Čaute.Já jsem nedávno tež řešil problém se svítícím CODE (MkII 2000).Mrknuk jsem na spínací skřňce na drát od čtečky.Byl zaoxidovaný.Ocistil jsem ho,natřel Kontoxem a je po problému.
Ahojte,mame fiat r.98,1,2 a tiez mame ten isty problem,hlave teraz v poslednom case,neda sa nastartovat pokial neprestane svietit tato kontrolka,a niekedy sedime v aute aj 15 min a dost to stve keby sa nahodou nieco stale a nemozme nastartovat,otec dost haklivy v tomto boji sa ze by musel zaplatit zase nejake velke peniaze kedze bolo kupovane od ineho majitela. Je to nieco vazne ?? Ci s tym imobilizerom ??
ahoj,zadej si HLEDAT ,imobilizer,elektrika a tam se toho hodně dozvíš.
FIAT PUNTO MK ll HLX 1,9 JTD 80/59KW. 9.99 5 dv.šedostříbr.meta.