Brzdy

Tlumiče, pružiny, kola, pneumatiky, brzdy, řízení

Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Brzdy

Příspěvek od peta.smolik »

Brzdí mi to špatně a zhoršilo se to ze dne na den Po zimě sem vyndal destičky rozhejbal třmeny promazal a vrátil zpět a od tý doby mám dojem že sou kotouče zvlněný a brzdí to nedobře
Na všech autech co sem kdy měl byly vesměs brzdy OK tak sem měnil jen na F127, Unu a na Puntu To co tam mám kotouče+destičky Fritech asi 55tis.km ale při promazání sem je měřil a nevypadaly zle a zvlněný taky nebyly tak čert ví čím to je ale před rozhejbáním to brzdilo v poho
Všechno sem tam dal nic mi nepřebejvá kola mi nehučej ani to nikam nezatáčí zahřívaj se normálně tak čert ví čím to je
Když sešlápnu natvrdo tak to brzdí normál ale když jen přibržduju mám dojem že sou kotouče zvlněný páč to cejtím jak to odskakuje
Poradte co s tím????
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
Reklama

jarin.d
Fiaťák

Re: Brzdy

Příspěvek od jarin.d »

Zvlněný kotouče poznáš tak, že se ti při lehčím sešlápnutí pedálu rozvibruje volant..Toho zvlnění jsi mohl dosáhnout klidně v zimě,jak píšeš, když např. dlouze brzdíš, tím hodně zahřeješ kotouče a pak je prudce schladíš projetím kaluže nebo hlubokého sněhu..
Zkus se mrknout, jestli ti někde neutekla vazelína jak jsi promazával a nejsou mastné kotouče.. Jestli je všechno v poho, tak se klidně mohlo stát, že když jsi destičky vytáhnul a zase dal nazpět, tak to bude chtít nějaký kilometry aby si zase pěkně sedly a bzdilo to jak předtím:)
FIAT Punto II 1.8 HGT 16V
Graun
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graun »

Měřil si tloušťku brzdového kotouče? Nejsou už náhodou za svým zenitem? Pokud je to méně než 9mm (plné/nechlazené) tak je rovnou vyměň a máš klid. Ceny jsou více než příznivé (740Kč/2ks - Meyle), nedávno jsem to dělal. :wink:
Taky můžeš mít po zimě už zvodnatělou brzdovou kapalinu, kdy byla měněná?
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

jarin.d píše:Zvlněný kotouče poznáš tak, že se ti při lehčím sešlápnutí pedálu rozvibruje volant..Toho zvlnění jsi mohl dosáhnout klidně v zimě,jak píšeš, když např. dlouze brzdíš, tím hodně zahřeješ kotouče a pak je prudce schladíš projetím kaluže nebo hlubokého sněhu..
Zkus se mrknout, jestli ti někde neutekla vazelína jak jsi promazával a nejsou mastné kotouče.. Jestli je všechno v poho, tak se klidně mohlo stát, že když jsi destičky vytáhnul a zase dal nazpět, tak to bude chtít nějaký kilometry aby si zase pěkně sedly a bzdilo to jak předtím:)
Díky za radu ještě počkám a pak uvidím
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Graun píše:Měřil si tloušťku brzdového kotouče? Nejsou už náhodou za svým zenitem? Pokud je to méně než 9mm (plné/nechlazené) tak je rovnou vyměň a máš klid. Ceny jsou více než příznivé (740Kč/2ks - Meyle), nedávno jsem to dělal. :wink:
Taky můžeš mít po zimě už zvodnatělou brzdovou kapalinu, kdy byla měněná?
Kapalinu jsem dával vloni novou- měnil jsem komplet brzdový trubičky pod celým autem včetně holendrů
Kámoš mi u toho rozhejbávání asistoval a tvrdil že destičky vypadaj ještě ok a i kotouče mají dobrou tlouštku mám je tam 3 roky přes 50tis.km Ještě počkám a uvidím jestli si ty desky nesednou když ne koupim nový ale nevím jaký Chci přijatelnej poměr kvalita/cena a Fritech už sem nenašel Nevíš o něčem? kotouče+ destičky od jednoho výrobce
Petr1968
Všeználek

Příspěvek od Petr1968 »

ATE?
Graun
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graun »

Já to dělám vždycky tak, že si v shopu nechám nabídnout více značek a vyberu podle ceny střed. Dneska je výběr hodně velký a kvalita je v té střední třídě podobná. U tak malého auta jako je Punto, kde se nejezdí nějaké super jízdy, tak není co pokazit (TRW, Meyle, Valeo, Samko). Předpokládám, že tam Brembo dávat nebudeš :lol:
http://www.dilyfiatov.cz/p1030-brzdovy-kotouc/" onclick="window.open(this.href);return false;
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
Odpovědět

Zpět na „Punto - podvozek“