Demontáž zadních světel
Moderátor: peta.smolik
Demontáž zadních světel
Praskla mi žárovka a nevím, jak demontovat zadní světla ven z karosérie. Odšrouboval jsem dva šrouby, jak říká chytrá knížka a hýbal světlem nahoru, dolů, doprava a doleva, abych ho dostal ven, ale nic, pořád to někde drží! Jak na to, než zajdu do Fiatu? To je potupa, neumět vytáhnout takovou blbost!
Fiat Bravo2 1,6 MJet, 77 kW, nar. 2010
zlatý Puňťa 1,9 JTD, 59 kW, nar. 1999 - prodán
- Reklama
Re: Demontáž zadních světel
A pak,že Fiat nedrží. Je to držák. Co třeba dozadu?
ahoj,
uvolniť šrubky presne ako píše mudra kniha k autu a potom len trhnutím "ťah na moment" k sebe by mali vyjsť von, pozor je to šlupka ked sa s tým trhne, ale ide to , ja som si opravoval lak na hranach ako je kufor takže svetla museli isť von. pozor na utrhnutie privodných kablikov niesu velmi dlhe, takže opatrne.
ať sa to podarí!
uvolniť šrubky presne ako píše mudra kniha k autu a potom len trhnutím "ťah na moment" k sebe by mali vyjsť von, pozor je to šlupka ked sa s tým trhne, ale ide to , ja som si opravoval lak na hranach ako je kufor takže svetla museli isť von. pozor na utrhnutie privodných kablikov niesu velmi dlhe, takže opatrne.
ať sa to podarí!
ex car: Fiat Bravo 2 1.4 16V 66kW
NOW : Ford C-Max FL 1.8 TDCi 91kW/124 ponikov :D
Dík, konečně rada, která stojí za to! Sice mě to taky podobně napadlo, ale měl jsem strach s tím světlem rvát, kór, když mi to v záruce opraví v servisu zdarma, že? Následující týden mám jít stejně do prodejny nalepit nápisy na dveře, tak bych si to tam nechal hned i opravit a podívám se, jak tam světlo vlastně drží, ale podle schématka bude asi světlo v karosérii držet nasunutím nějakých výstupků ve světle do připravených otvorů s gumovým kroužkem. Troška silikonu by mohla usnadnit příští vyndání světla ven!durkovic píše:ahoj,
ať sa to podarí!
Už to mám, dnes jsem si řekl, že to zkusím s pomocí špagátu a to byl ten správný tah! Špagát jsem protáhnul mezi světlem a károu, jeden konec jsem nechal trčet nad světlem, druhý zespodu, takže špagát světlo pěkně odzadu obepínal, odšrouboval jsem dva šrouby, které drží světlo, vzal si rukavice, postavil se ke světlu tak, aby neuletělo daleko a já neurval dráty, chytnul jsem špagát jednou rukou nahoře, druhou dole a zkusil jsem trhnout. Na druhý pokus světlo povolilo. Ve světle byly opravdu čepy, které byly zasunuté do káry přes gumové kroužky. Abych se příště nemusel tolik otravovat, namazal jsem čepy lehce olejem a pěkně jsem světlo zasunul zpátky do káry. Sice mi asi při sundávání světla někde něco ťuklo do horní hrany zadního nárazníku, takže mám v tom místě malou černou tečku, ale opravná tužka to zítra vyřeší. Dík za radu, Ďurkoviči, moc jsi mi pomohl! S mlhovkama a couvákem ale raději půjdu do servisu, to už by byl asi porod!JardaK. píše:Dík, konečně rada, která stojí za to! Sice mě to taky podobně napadlo, ale měl jsem strach s tím světlem rvát, kór, když mi to v záruce opraví v servisu zdarma, že? Následující týden mám jít stejně do prodejny nalepit nápisy na dveře, tak bych si to tam nechal hned i opravit a podívám se, jak tam světlo vlastně drží, ale podle schématka bude asi světlo v karosérii držet nasunutím nějakých výstupků ve světle do připravených otvorů s gumovým kroužkem. Troška silikonu by mohla usnadnit příští vyndání světla ven!durkovic píše:ahoj,
ať sa to podarí!
Kdy jsi sehnal tu korekční tužku?JardaK. píše:Už to mám, dnes jsem si řekl, že to zkusím s pomocí špagátu a to byl ten správný tah! Špagát jsem protáhnul mezi světlem a károu, jeden konec jsem nechal trčet nad světlem, druhý zespodu, takže špagát světlo pěkně odzadu obepínal, odšrouboval jsem dva šrouby, které drží světlo, vzal si rukavice, postavil se ke světlu tak, aby neuletělo daleko a já neurval dráty, chytnul jsem špagát jednou rukou nahoře, druhou dole a zkusil jsem trhnout. Na druhý pokus světlo povolilo. Ve světle byly opravdu čepy, které byly zasunuté do káry přes gumové kroužky. Abych se příště nemusel tolik otravovat, namazal jsem čepy lehce olejem a pěkně jsem světlo zasunul zpátky do káry. Sice mi asi při sundávání světla někde něco ťuklo do horní hrany zadního nárazníku, takže mám v tom místě malou černou tečku, ale opravná tužka to zítra vyřeší. Dík za radu, Ďurkoviči, moc jsi mi pomohl! S mlhovkama a couvákem ale raději půjdu do servisu, to už by byl asi porod!JardaK. píše:Dík, konečně rada, která stojí za to! Sice mě to taky podobně napadlo, ale měl jsem strach s tím světlem rvát, kór, když mi to v záruce opraví v servisu zdarma, že? Následující týden mám jít stejně do prodejny nalepit nápisy na dveře, tak bych si to tam nechal hned i opravit a podívám se, jak tam světlo vlastně drží, ale podle schématka bude asi světlo v karosérii držet nasunutím nějakých výstupků ve světle do připravených otvorů s gumovým kroužkem. Troška silikonu by mohla usnadnit příští vyndání světla ven!durkovic píše:ahoj,
ať sa to podarí!
... ::: Live is game ::: ...
Fiat Bravo ICE 1,4 16V 95k
Nesehnal, protože jsem nakonec koupil akrylový sprej za 80 Kč, ale tužka se dá objednat v některých prodejnách s barvami (asi za 100 Kč). Tužky nebo barvy s malým štětečkem (něco jako lak na nehty) prodávají i v obchodu s Fiaty, ale s cenama to bude trochu horší!Petr82 píše:Kdy jsi sehnal tu korekční tužku?
zdar chlapi,
ja mam jak lak na našu tango red ale aj korek. tužku, korek tužka bola pribalená k vosku turtle wax MAGIC COLOR. lak tekutý som kupil v predajni s autoprislušenstvom, max spokojnosť, tužku používam len na mini škrabance.
ja mam jak lak na našu tango red ale aj korek. tužku, korek tužka bola pribalená k vosku turtle wax MAGIC COLOR. lak tekutý som kupil v predajni s autoprislušenstvom, max spokojnosť, tužku používam len na mini škrabance.
jaký barevný kód má barva tango?durkovic píše:zdar chlapi,
... ::: Live is game ::: ...
to ti teraz netuším, ale ked otvoríš prednu kapotu motoru tak z vnutornej strany tam by to malo byt napísané na stiebornej nalepke niečo ako ROSSO ... ale ten tekutý lak som kupil proste odoka, a uplne som sa strafil už som s tým opravil poškodenie laku veľkosti 50 centu na prednom ľavom podbehu, chytil som asi šuter... ach jo.