HELP - Palivova rucicka

Elektronika, el. výbava, diagnostika, kontrolky, přístroje

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
KANY
Fiaťák

HELP - Palivova rucicka

Příspěvek od KANY »

Zdravim,
mam punto mk2a 1.9JTD 59kw r.2001. Pocas tejto zimy mi zacala palivova rucicka robit divne veci. Napr natankujem do plna prejdem par metrov a klesne o asi tak o pol centimetra, ked idem dalej tak zase stupa. Viem ze to moze byt prelievanie nafty v nadrzi ale ze by to az tolko robilo ? .. lebo predtym som to nepozoroval. Takisto mi aj palubak ukazuje dojazd trebars 740km a po par metroch 700km a potom stupne na 730.
Dalej som este spozoroval, teda zda sa mi ze auto ma vacsiu spotrebu teda podla pocitaca vychadza spotreba okolo 5 l ale ked som to preratal pomocou najazdenych km mi to nejak nesedi.
Este mam jeden problem, tyka sa motora pri prudkom brzdeni mi zacne divne klepat motor (niekedy), do normalu sa to da az ked zastavim alebo pridam.
Takze by som sa touto cestou chcel spytat ci by tu bol niekto taky ochotny a vedel mi pomoct s problemamy, ze co asi bude zle resp co treba prezriet.
Dakujem

KANY
Fiat Punto II 1.9 JTD
Reklama

SpiritWolker
Všeználek

Re: HELP - Palivova rucicka

Příspěvek od SpiritWolker »

zrejme sa ti zasekava plavak v nadrzi alebo mas uz poskodeny alebo zaneseny snimac vysky hladiny na plavaku, tusim je nad hladinou nafty, nachadaza sa na cerpadle phm. mozno staci ti len prekontoxovat konektor na cerpadle - sklopis zadne sedadla, das dole cierne veko a skontroluj konektor, ked sa chces dostat k plavaku musis vybrat cele cerpadlo von. môzem ho sfotit

Opravujem servo-riadenia Fiat Punto II, Punto Grande EVO, Panda
Servo-motory Punto II (188 rv1999-2003) cena 50e/1400kč posielam aj poštou
SK mobil +421 905 642 805
CZ mobil +420 739 929 544
alebo napište spravu
KANY
Fiaťák

Příspěvek od KANY »

SpiritWolker píše:zrejme sa ti zasekava plavak v nadrzi alebo mas uz poskodeny alebo zaneseny snimac vysky hladiny na plavaku, tusim je nad hladinou nafty, nachadaza sa na cerpadle phm. mozno staci ti len prekontoxovat konektor na cerpadle - sklopis zadne sedadla, das dole cierne veko a skontroluj konektor, ked sa chces dostat k plavaku musis vybrat cele cerpadlo von. môzem ho sfotit
no asi budem musiet k plavaku lebo ten konektor bol sice zvonku cely od prachu ale z vnutra neposkodeny ako novy... ale ako vybrat to cerpadlo to by si mi mohol teda napisat.. popripade ako spravit ten plavak alebo ci ho treba vymenit ... btw moze to ovplyvnovat aj spotrebu ? zaseknuty plavak ?
Fiat Punto II 1.9 JTD
Pun-to
Znalec

Příspěvek od Pun-to »

Tohle je normální. Plovák je v těsné nádobce a ta funguje jako tlumič výkyvů ukazatele. Po natankování to trvá deset patnáct minut než se to ustálí.
Fiat Punto 1,7TD SX rv95
KANY
Fiaťák

Příspěvek od KANY »

Pun-to píše:Tohle je normální. Plovák je v těsné nádobce a ta funguje jako tlumič výkyvů ukazatele. Po natankování to trvá deset patnáct minut než se to ustálí.
lenze ono to robi aj ked netankujem otocim klucikom rucicka ukazuje trebars presnu polovicu, vypnem otocim znovu a nastartujem a ukazuje o pol cm nizsie a tak
Fiat Punto II 1.9 JTD
SpiritWolker
Všeználek

Příspěvek od SpiritWolker »

toto je cerpadlo s plavakom pre benzin 1,2 8V
je tam vidiet aj merac hladiny phm,
na fotke je roztiahnute - v nadrzi je stlacene
Obrázek
ked snimac phm dodava do palubneho pocitaca skreslene udaje tak aj vypocitava hluposti, dojazd, spotrebu atd...

Opravujem servo-riadenia Fiat Punto II, Punto Grande EVO, Panda
Servo-motory Punto II (188 rv1999-2003) cena 50e/1400kč posielam aj poštou
SK mobil +421 905 642 805
CZ mobil +420 739 929 544
alebo napište spravu
Odpovědět

Zpět na „Punto - elektrika“