smrad z benzinu
Moderátor: peta.smolik
Ještě k tomu smradu za jízdy z venku. Mám s tím zkušenost, když měl brácha půjčenou Pandu ze servisu s plnou nádží. Taky to hodně smrdělo za jízdy z venku, ale když zastavil prolezli jsme celý auto a napoprvé nic nenašli, nikde nic nesmrdělo. Pak se jelo dál a za chvíli to smrdělo zase. On nakonec našel, že někdo, kdo před ním tankoval tak skřípnul tu plastovou šňůrku co drží uzávěr nádrže pod ten uzávěr a netěsnilo to. Tak to opravil a už to nesmrdělo. Nikdy bych neřek, že se to bude projevovat takhle, ale je to tak. A u někoho to může bejt samozřejmě špatný těsnění uzávěru nádrže, doporučuju prověřit.
Panda 1.2 r.2018
Seicento S 1.1MPI r.2000 ...už jen ve vzpomínkách
- Reklama
Re: smrad z benzinu
Hodně hloupá otázka, ale jak poznám, jestli mám MPI nebo SPI?
Mimochodem, ani nevím, co to znamená
Budu vděčný za vysvětlení.
Mimochodem, ani nevím, co to znamená
Budu vděčný za vysvětlení.
Multi Point Injektion - Viac Bodové Vstrekovanie
Single Point Injektion - Jedno Bodové Vstrekovanie
MPI sa začali vyrábať v roku 2000
SPI do 2000
Ak máš Seičo s rokom výroby 2000 a viac tak máš najskôr MPI
Single Point Injektion - Jedno Bodové Vstrekovanie
MPI sa začali vyrábať v roku 2000
SPI do 2000
Ak máš Seičo s rokom výroby 2000 a viac tak máš najskôr MPI
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
caute..
tak mne v servise povedali tiež, že problem je vo víčku nádrže. Skúšali to objednať, ale vraj sa to už na Mk1tku, r.v. 96 NEVYRABA (( co si o tom myslite?
tak mne v servise povedali tiež, že problem je vo víčku nádrže. Skúšali to objednať, ale vraj sa to už na Mk1tku, r.v. 96 NEVYRABA (( co si o tom myslite?
Fiat Stilo 1.6 16V, 201tis.km, r.v.2001
Ahoj, pokud ti v servise tvrdí, že se nevyrábí, koukni se na net například do katalogu Autokelly.sk, víčko tam mají i pro MK1 a většinou skladem. Hledej v sekci Diely karoserie-viečka nádrží, mají jak uzamykatelné tak neuzamykatelné
Panda 1.2 r.2018
Ja mam taktiez tento problem. Uz som kupil aj nove viecko a nepomohlo. V lete ked naberiem viac ako pol nadrze tak benzin strasne citi
Fiat Seicento 0,9
Bude to netěsnost nádrže. Už jsme to tady řešili: https://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=3&t=3543
Panda 1.2 r.2018
Alebo to bude odsavac benzinovy par. Aspon Focus to ma, ale kazde novsie benz. auto od Skody 105 by to malo mat.
Punto Sporting 1.2 16V 59kW 2002 - 188A6000
To si nemyslím, Seicenta znám dobře a u všech prorezne spoj lemu mezi dolní a horní půlkou nádrže a pak to dost smrdí když se natankuje víc jak půlka nádrže. Měl jsem to taky a nebyl jsem sám. Seicento má totiž jako jedno z posledních aut plechovou nádrž (spojenou ze dvou dílů-horní a dolní).
Panda 1.2 r.2018
Když je to tou nádrží, tak je benzin cejtit. Vizuelně se to ale většinou nepozná, pokud to už ve svaru nádrže neprosakuje víc a nedělaj se fleky po nádrži. Já tankoval jen málo, než jsem ji vyměnil - cca 3500 Kč neznačková.
Ale keby to bola chyba v nadrzi, tak by benzin nebolo citit pocas jazdy ked otvorim okno. Ono akoby to islo z predu.
V aprili auticko pojde na vacsiu opravu tak dufam ze sa podari aj toto vyriesit.
V aprili auticko pojde na vacsiu opravu tak dufam ze sa podari aj toto vyriesit.
Fiat Seicento 0,9
Tak co, byla to ta nádrž?Fizzy píše:Ale keby to bola chyba v nadrzi, tak by benzin nebolo citit pocas jazdy ked otvorim okno. Ono akoby to islo z predu.
Panda 1.2 r.2018
Zaciatkom mesiaca ide auticko na "generalku" tak uvidime co to bude.
Fiat Seicento 0,9
Tak jak dopadla generálka? Přišlo se na něco s tím smradem z benzínu?Fizzy píše:Zaciatkom mesiaca ide auticko na "generalku" tak uvidime co to bude.
Já mám vyměněnou nádrž, ale smrad je stále...