PALIVO: Spotřeba + vyjádření odborníka
Moderátor: peta.smolik
Re: Spotřeba + vyjádření odborníka
103000 za tři roky s Pandou?? To byla nějaká Panda služebák? To teda zírám.
- Reklama
Auto bylo po jedné nejmenované známé osobnosti, která neřeší kolik km ročně najede.My pracující a žijící normálním životem to řešíme trochu jinak. Auto nemělo servisní knížku,tak nevíme co všechno má za sebou.
Známá osobnost jezdila s Pandou ? Znám ji? Leoš Mareš to asi nebude
To mají společný asi jenom ten Beroun
Trochu masochismus. Být známá osobnost koupím něco jiného. Vypadá to,že známá osobnost tomu dávala pěkně pokouřit
Spotřeba oleje 3 litry na 10 000 km odpovídá. Dle manuálu je dokonce až 4 litry. (Uvádí se 400 gramů na 1000 km.) To že vzrostla naráz je ale podezřelé. Pokud tam předtím neproběhla výměna nebo to neteče jinudy (těsnění nebo simerink - nejčastěji na vačce u zapalovacích cívek), tak souhlasím s názorem stíracích gumiček na ventilových dřících. Vcelku prkotina a když už to bude rozhrabaný, tak vyměnit i ten simerink na vačce, častá závada motorů Fire. Hoj
Panda-Pinďa 1,2 8v Dynamic
Renault ESPACE III, 16V 104kW LPG
Spotřeba 3 litry oleje je pro bývalého majitele Škody Favorit strašná. Favorit žral 3 litry oleje tak na 100tis. km Vůbec jsem to nemusel hlídat. Ale beru ,že je to vlastnost motoru.
S tím Fávem 100% souhlas. To auto prostě volej nežralo (sem, tam ho bylo i víc, když praskla membrána v palivovým čerpadle ).
Jak je to ale normální u motorů Fire, to se teprv učím na svých chybách. Zatím jsem přešel z Mogul 15W-40 na Elf 5W-30 A5,B5 a to po 170 000 najetejch km a přes všechny nedopuručující kecy žádnej nárůst a už jsem tak najel 2000 km. No uvidíme v létě.
A abych předešel invektivám, je měřením prokázaný (třeba články na oleje.cz), že z 5W-40 je po 100 km (není to překlep, opravdu po 100 km) vlastně 5W-30 a po 5000 km jejich viskozita dále klesá a stává se z něj skoro 20 !!! 5W-30 si svoji viskozitu držej, a spíš jim pomalu stoupá. Hoj
Jak je to ale normální u motorů Fire, to se teprv učím na svých chybách. Zatím jsem přešel z Mogul 15W-40 na Elf 5W-30 A5,B5 a to po 170 000 najetejch km a přes všechny nedopuručující kecy žádnej nárůst a už jsem tak najel 2000 km. No uvidíme v létě.
A abych předešel invektivám, je měřením prokázaný (třeba články na oleje.cz), že z 5W-40 je po 100 km (není to překlep, opravdu po 100 km) vlastně 5W-30 a po 5000 km jejich viskozita dále klesá a stává se z něj skoro 20 !!! 5W-30 si svoji viskozitu držej, a spíš jim pomalu stoupá. Hoj
Mogul 15W-40 No to snad né člověče 1,2 8V to sice snese,ale je to mimo mísu. Vizkozita oleje klesá? že by?? Po 2000km něco měřit je úsměvné. Ale máš pravdu. Výrobce motoru je totální trotl a proto doporučuje 10W 40. Neví nic. že třeba 5W 30 je super atd.
Naposledy upravil(a) Petr1968 dne 06 led 2010, 17:00, celkem upraveno 1 x.
No já tam ten mogul nelil, strejdo. S tím se Pinďa koupil.
Dobrá vizitka minulého majiteleJan Horák píše:No já tam ten mogul nelil, strejdo. S tím se Pinďa koupil.
Zajímalo by mě co se bude dít ,když dám Puntu 1,2 ať již 8V ,nebo 16V) plný kotel na dálnici stovky kilometrů s olejem 5W 30 V nějaký pěkný parný den
No asi to samý, co s olejem 5W-40, když jemu se právě ta horní hranice (40) už po stovce ujetejch kilometrů sníží k tý třicítce. Navíc v létě a ve dne nedáš nikde v Evropě plnej knedlík na dálnici na víc jak 5 minut a i to přeháním. To bys musel ty auta co budeš dojíždět přeskakovat vzduchem a do 1/2 hodiny bys měl za sebou alespoň v Čechách krásnýho tmavýho Pasáta, kterej by si tě blesknul, pak předjel a za účelem záchrany Tvýho motoru a života ostatních nevinejch Tě zpomalil s mírným bakšišem na památku. No a z technickýho hlediska nic, protože ta třicítka přibližně koresponduje (ta norma tak byla vytvořená, aby to asociovala) z vnější venkovní teplotou 30°. Navíc při větších rychlostech je vynikající chlazení. Ten dotaz spíš měl znět "co se stane, když budu za stejnýho dne projíždět ucpaným velkoměstem". Odpověď: tam mi z toho i z Tebe jebne!
Pouze mi řekni z jakých zdrojů čerpáš informaci,že z oleje 40 se stane časem třída 30. Vlastní měření??
Tady! Už jsem to výše uváděl! A dočíst prosím až k tomu srovnávacímu grafu!
http://www.oleje.cz/index.php?left=main ... sti_oleju2" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.oleje.cz/index.php?left=main ... sti_oleju2" onclick="window.open(this.href);return false;