Keď som si kúpil Bravu, mal som veľké ilúzie. konečne som našiel auto, o ktorom som si myslel, že je pre mňa stvoreené. Ale po dvoch rokoch ma to prešlo. Riadiaca jednotka ABG prestala komunikovať, vymenil som ramená, tlmiče, čapy, predná náprava búcha na každej nerovnosti. Prišla zima a Ďalešie problémy : vymenil som termostat, vyčistil som radiátor kúrenia, auto začne kúroť až po nejakých 30 km jazdy. Dovtedy môžem zamrznúť. A samozrejme ventilácia stále nasmerovaná na čelné sklo, aby sa nehmlilo. Teraz prišlo -7, a auto má problém naštarovať. Dal som pozrieť štartér, je v dobrom stave, len bol suchý jak šlak, takže ho premazali. 6haviče som menil pred dvoma asi 16 mesiacmi. Nehovorím o tom, že som musel meniť všetky kľučky, aby to aspoň trochu vyzeralo kultúrne. ďalšie tisíce išli do laku. Vraj pozinkovaná karoséria. Mal som niekedy P 306, a ten bol pozinkovaný, na podbehoch od kamienkov takmer holý plech a ani náznak hrdze. Na to, že má auto nabehaných 180 000 km, som veľmi sklamaný. Je dosť možné, že práve ja som si kúpil nevydarený kus. Ale čo už.
Ale aby som nebol len kritický, musím povedať, že som bol aj spokojný. Auto je neuveriteľne živé, ťahá v každých otáčkach, nemám klímu, ale aj tá výbava, ktorú mám je super. U iných značiek áut by som riadne priplatil. Aj keď občas nahodím športovú jazdu, so spotrebou som veľmi spokojný.
Každý ma od fiatu odhováral. Ale ja som ho silou mocou chcel. Už nechcem. Prajem vám veľa šťastných kilometrov, čo najmenej porúch a buďte spokojní:). Ja asi presadnem do octavie. Majte sa
Brava JTD 105
Moderátor: peta.smolik
- Reklama
dextor: Uvědomuješ si, že sis koupil OJETÉ auto? Ten, kdo ho prodával, k tomu měl asi nějaký důvod.
Minimálně polovina věcí, které píšeš, Tě na Tvém vysněném ojetém schadewagenu čekají taky. Ale s tím rozdílem, že ty díly stojí o 20 - 50% více, než na Fiata.
Po 180 tkm měnit čepy, ramena a termostat je opravdu k uzoufání.
Hodně štěstí s Oktávkou a dobře si ji pojisti.
Minimálně polovina věcí, které píšeš, Tě na Tvém vysněném ojetém schadewagenu čekají taky. Ale s tím rozdílem, že ty díly stojí o 20 - 50% více, než na Fiata.
Po 180 tkm měnit čepy, ramena a termostat je opravdu k uzoufání.
Hodně štěstí s Oktávkou a dobře si ji pojisti.
1.2 F.I.R.E. 44 kW ex.
0.4 i.e. 24 kW
1.8 TSI 132 kW
0.4 i.e. 24 kW
1.8 TSI 132 kW
- JardaK69
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Bože bože zrovna oktávku..vzhledově sice povedené auto, ale to je asi tak vše co bych k tomu řekl...uvnitř málo prostorné oproti fiatu a jízdní vlastnosti také nic moc...a ta cena náhradních dílů..no jo, je to jen Tvoje věc, tak at jsi spokojeny s cimkoliv co vymenis za fiata... muj nazor je, že neměnil bych za škodu...
Fiat Punto 55s, 98 rok...bez plné palby ..
http://www.club-fiat.com/viewtopic.php?t=12690" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.club-fiat.com/viewtopic.php?t=12690" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja by som bravu nemenil. Ale keď ti jednoducho auto nenaštartuje pri -7, keď točíš pri +2!!! stupňoch horšie ako na embéčke, tak to ma už dorazilo. To že som menil ramená, tlmiče , ....., to ja beriem, Jednoducho je to opotrebovanie, a ani sa nečudujem na tých našich cestách. Bol som na STK, všetko super. Dal som skontrolovať tlaky, predzápal, predstrek, všetko je perfektné. Nie je dôvod, aby auto nenaštarovalo. A predsa neštartuje. A ako keby toho neboo dosť, predvčerom mi začala svietiť kontrolka vstrekovania. Dnes z neznámich príčin zhasla. Myslel som si, že by to mohlo byť vodou v palivovom filtri. Voda tam nebola. Čo by ste vy robili na mojom mieste? Ten čo to predával, možno vedel čo robí. ALe ja mám auto cez 3 roky. A poruch sa začali sypať asi pred rokom. A odvtedy jedno opravím, druhé sa pokazí.
Prečo si myslíte, že octavia je zlé auto????
Prečo si myslíte, že octavia je zlé auto????
Re: Brava JTD 105
Ochcávia určite nie je zlé auto, tiež záleží od toho, ako sa k nemu správal predchádzajúci majiteľ. Myslíš, že keď kúpiš ochcáviu od darebáka, budeš na tom lepšie ? Jednoducho si mal smolu, to sa ti môže stať aj u hociakého iného auta. Dobre ti napísal kejml - KÚPIL SI JAZDENÉ AUTO. Každopádne ti prajem, aby tvoje ďalšie auto bolo podstatne menej poruchové, nech si už kúpiš čokoľvek.
Alfa 145, 1.9 JTD 77 kW, 1999
Už rok mám octaviu. Takže môžem porovnávať:). Oproti Brave je Octavia žihadlo. Čo sa týka jazdných vlastností, na brave 14", na octavii 16" pneu. A je to dosť cítiť. V zákrutách octavia sedí perfektne:) ČO ma však dosť zarazilo je, že brava bola oveľa oveľa tichší chod motora oproti octavii.A čo sa spotreby týka, víťazí brava:). pohodlie v interiéry, viac miesta pre šoféra, väčšia výbava = obrovské plus pre bravu:)
Obidve autá sú super. Brava má super interiér, výbavu. Octavia má oveľa lepšie jazdné vlastnosti, v prípade potreby dostupnejšie ND, a mne sa zdá že aj lacnejšie. A na úkor miesta v kabíne má octavia úžasne veľký kufor:)))) A ja to dokážem využiť:)
akže na kaťdom aute si človek nájde plusy aj mínusy. Ja som zatiaľ spokojný:) Pre istotu som namontoval Zeder:)))
Obidve autá sú super. Brava má super interiér, výbavu. Octavia má oveľa lepšie jazdné vlastnosti, v prípade potreby dostupnejšie ND, a mne sa zdá že aj lacnejšie. A na úkor miesta v kabíne má octavia úžasne veľký kufor:)))) A ja to dokážem využiť:)
akže na kaťdom aute si človek nájde plusy aj mínusy. Ja som zatiaľ spokojný:) Pre istotu som namontoval Zeder:)))
-
- Začátečník
ja mam AR 156 JTD 105. takmer identicky motor, mozem len potvrdit. chod motora tichucky a spotreba fantasticka. A na to ze to ma 105 koni, ide skvele. So startovanim som nemal problemy aj ked bolo v noci -20 a auto tyzden stalo.dextor píše:ČO ma však dosť zarazilo je, že brava bola oveľa oveľa tichší chod motora oproti octavii.A čo sa spotreby týka, víťazí brava:). pohodlie v interiéry, viac miesta pre šoféra, väčšia výbava = obrovské plus pre bravu:)