Kontrolka vstřiku
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Kontrolka vstřiku
Ahoj,týden vlastním punto 12. 75elx r.v.96.Občas se mi rozvítí kontrolka vstřiku a po chvilce
zhasne.Dělá to jen,když není auto ohřáté na provoz.teplotu a při akceleraci kolem 2,5.tis.ot.
na 2.rychl.stupeň auto jemně zaškube.1.krát se mi stalo,že při dojíždení ke křižovatce se kontrolka vstřiku rozsvítila a volnoběžné ot. se zvedli na 15.ot.Po prošlápnutí plynu kontrolka zhasla a ot.motoru v normálu.
Děkuji předem za nějakou radu. Dussič
zhasne.Dělá to jen,když není auto ohřáté na provoz.teplotu a při akceleraci kolem 2,5.tis.ot.
na 2.rychl.stupeň auto jemně zaškube.1.krát se mi stalo,že při dojíždení ke křižovatce se kontrolka vstřiku rozsvítila a volnoběžné ot. se zvedli na 15.ot.Po prošlápnutí plynu kontrolka zhasla a ot.motoru v normálu.
Děkuji předem za nějakou radu. Dussič
- Reklama
Re: Kontrolka vstřiku
pokud nesvítí trvale tak bych to moc neřešil.Zřejmě z některého čidla
přicházejí do ŘJ špatné ůdaje.Mně to na 1.6 dělá už delší dobu a zatím vše chodí dobře. Může to být i vlhčím počasím.Nebo čidlo otáček na klice pokud to dělá při akceleraci .
přicházejí do ŘJ špatné ůdaje.Mně to na 1.6 dělá už delší dobu a zatím vše chodí dobře. Může to být i vlhčím počasím.Nebo čidlo otáček na klice pokud to dělá při akceleraci .
Rossi
Fiat Punto 1.6Mk1 90 ELX resuscitován
AUDI A6 3.0 Quatro 2002
Fiat Punto 1.6Mk1 90 ELX resuscitován
AUDI A6 3.0 Quatro 2002
Me to delalo taky obcas a byla to jen podtlakova hadička..
servis a diagnostika za 13 eur a vieš na čom si načo zbytočné dohady. Doteraz som ani jednu diagnostiku nezaplatil zbytočne aj ked som vadu este pred odstranil a kontrolka vstrekovania mi nesvietila tak som to radsej dal na "kabel"
Fiatu už "nefandím"
Když chci ,aby mi svítila kontrolka(motůrek) tak naleju čistý C2H5OH a jedu k pumpě dotankovat benál. A po 10km se rozsvítí Lambda zaznamená příliš kyslíku za katalyzátorem a chodí poruchu
já měl na 1,6 podobný problém vyřešila to navá lambda
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
Grande punto 1,2
Pokud to jenom svítí a jede to.A spotřeba paliva se nezvyšuje tak srát na to.
nevim jestli tohle je nejlepší rada.protože motor může mít třeba chudou směs a časem propálí písty.při bohaté směsi zase zakarbonuje motor.
ještě mě napadá že by to mohly dělat palivové filtry nebo sítko v nádrži.motor nemá v okamžiku akcelerace dostatečný tlak paliva ten klesne pod určitou hodnotu vyhodí to chybu a po zmírnění akcelerace motor už tolik paliva nepotřebuje čerpadlo vyrovná tlak a kontrolka zhasne.
jako extrém bych viděl špatné čerpadlo ale nejdřív bych zkusil ty filtry a sítko.
Nezdá se ti že by čerpadlo nějak moc hučelo a bylo slyšet v kabině??Při natočenym motoru by nemělo být slyšet.
ještě mě napadá že by to mohly dělat palivové filtry nebo sítko v nádrži.motor nemá v okamžiku akcelerace dostatečný tlak paliva ten klesne pod určitou hodnotu vyhodí to chybu a po zmírnění akcelerace motor už tolik paliva nepotřebuje čerpadlo vyrovná tlak a kontrolka zhasne.
jako extrém bych viděl špatné čerpadlo ale nejdřív bych zkusil ty filtry a sítko.
Nezdá se ti že by čerpadlo nějak moc hučelo a bylo slyšet v kabině??Při natočenym motoru by nemělo být slyšet.
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
Grande punto 1,2
Při chudé směsi by to zase moc nejelo. Nebo jelo?Já mám trvale chudou směs
naco polemizovat daj to na kabel a zaobides sa aj bez krystalovej gule a stupidnych rad co kto nasral do nadrze. Ak mas na daco podozrenie tak ako som ho aj ja mal tak zacni tam. No i tak som aj po odstraneni zavady a nesvieteni kontrolky tu diagnostiku absolvoval. Mal som pokoj v dusi a vynulovany log.
Fiatu už "nefandím"
Pokud závada netrvá po 1000km +- kontrolka zhasne sama
já mám z diagnostikou poměrně špatnou zkušenost byl jsem jednou ve fiatu a jediný co mi pořádně řekly že to ani nemá cenu opravovat,ať si koupim nový.Jinak diagnostika prý taky neukáže všechno.a lambda je myslím jedna z těch věcí
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
Grande punto 1,2
Diagnostika ukáže asi toto: Máš tam možná 6 závad. A vyber si vodborníku. Normální diagnostika co se běžně používá je úplně na hovno.
přesně to co řikám,ale lambda která nakonec dělala problémy tam nebyla
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
Grande punto 1,2
Budu OT,ale kámoš má řekněme zastaralou Felicii MPI,kde té elektroniky moc není. Na diagnostice mu řekli,že má vadnou lambdu.Koupil novou a co? Hovno.Jede to úplně stejně. Vada bude někde v přisávání vzduchu,nebo díře na výfukových svodech(těsnění) Nebo úplně jinde