kolisajuca teplota motora
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
kolisajuca teplota motora
ahojte,
mam punto 2 hgx 1,2 16V 80ps.
moj problem je nasledovny: teplota bez problemov stupne na 90, tam sa chvilu drzi a potom padne pod 1/4, odkial zacne zas stupat a takto to ide stale dookola. Mam podozrenie na termostat, ci je toto normalne?
moj problem je nasledovny: teplota bez problemov stupne na 90, tam sa chvilu drzi a potom padne pod 1/4, odkial zacne zas stupat a takto to ide stale dookola. Mam podozrenie na termostat, ci je toto normalne?
Punto MK2 1.2 16V HLX, r.v. 2000
- Reklama
Re: kolisajuca teplota motora
Máš to dobře odvzdušněné? Pokud ano, tak termostat anebo čidlo teploty vody pro palubovku.kkristian píše:ahojte,
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
Normální to není
- scarfer99
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
A spusti sa ti ventilator ked ide teplota dole? Alebo to zide samo od seba? Ked sa ti chce vyskusat vyber termostat ponor do horucej vody a uvidis ci sa otvori.
U mě byl příčinou špatný termostat, na něm byly nefunkční dvě věci - samotné otevírání termostatu a čidlo teploty, a právě čidlo způsobovalo chaotický pohyb ručičky nahoru a dolů. Mám ovšem 1,9 JTD, kde je termostat jiný, než u benzínu.
Fiat Bravo2 1,6 MJet, 77 kW, nar. 2010
zlatý Puňťa 1,9 JTD, 59 kW, nar. 1999 - prodán
zlatý Puňťa 1,9 JTD, 59 kW, nar. 1999 - prodán
- skybar
- Zkušenej Fiaťák
Ja by som tiež išel na termostat,ale rovno ho vymeniť a neriskovať, že uvaríš motor,potom to je už o inom.
Ručička teplomera ti funguje ,takže to čidlo tepoty je asi v poriadku mne to robilo skoro to isté,len mi otváralo termostat ešte pozdejšie až keď zovrela voda asi 3x-4x,keď som puntaka kúpil a bolo po paráde-výmena tesnenia pod hlavou,termostatu a vymenil som aj vodnú pumpu,ktorá bola dobrá,ale čo už a od vtedy mám pokoj,funguje to v poriadku.
Ručička teplomera ti funguje ,takže to čidlo tepoty je asi v poriadku mne to robilo skoro to isté,len mi otváralo termostat ešte pozdejšie až keď zovrela voda asi 3x-4x,keď som puntaka kúpil a bolo po paráde-výmena tesnenia pod hlavou,termostatu a vymenil som aj vodnú pumpu,ktorá bola dobrá,ale čo už a od vtedy mám pokoj,funguje to v poriadku.
PUNTO MK1 55,r.v.96,40KW,ELX, 5dver.
ok, takze vymena termostatu. Viete mi poradit nejaky e-shop na autodiely? som z GA a predpokladam, ze ho tu nezozeniem...
- skybar
- Zkušenej Fiaťák
Skús eshop AUTO-ART s.r.o.,ja som kúpil odtiaľ.Alebo si daj do GOOGLA Autodiely a ono ti to dačo nájde,len skúšaj a nájdeš!
- skybar
- Zkušenej Fiaťák
Na auto-arte som našiel dodávateľa-Febi Bilstein-termostat aj s tesnením za 14,64eur+poštovné 145sk do 10kg,ja som platil menej,neviem podľa čoho to ide,mne to myslím priviezlo auto,ale bolo to pred rokom tak už ani neviem presne.
no uz som nakoniec termostat zohnal cez znameho, dnes mi pride, vymenim ho co najskor a samozrejme dam vediet, ze ako som pokrocil...zatial dik za rady
takze vymena prevedena, bol to zly termostat
- skybar
- Zkušenej Fiaťák
Keď to takto zafunguje tak je to paráda,tak nech ti to fachčí!!!
Kde sa vam bezne vyskytuje rucicka na teplomeri? Mam punto 55s, r.v.96, vymenene budiky na SX (aby som hlavne vedel aka je teplota. V minulosti mi 2x len zasignalizovalo prehriatie motora a uz nasledovalo tesnenie pod hlavou... To uz nechcem) Mam vymenenu aj chladiacu. Ked beham po meste, tak mam teplotu priblizne v 1/4. Ked som nechal auto stat na mieste a obcas ho vytacal, teplota sa zohrievala a ventilator mi zopol kusok nad 1/2. Je to normalne alebo sa ma vyskytovat v 1/2. (Na novom punte 1.2 r.v.08 ju mam v 1/2 pri beznej jazde)
ja mám pri normal. jazde ručičku tesne pod polovicou, v kolóne sa mi dostane cca na 3/4 stupnice(nie je to až moc?)
ex - Punto MK1 1,2 ELX 54kw/73k r.v.95
now - Grande Punto 1,9 MultiJet 116kw/160k r.v.07 -powered by Alfatuning.sk
now - Grande Punto 1,9 MultiJet 116kw/160k r.v.07 -powered by Alfatuning.sk
50% Trvale. Nikde jinde jsem ji za jízdy ještě neměl.