BRZDY: Při prudkém brzdění chrčí
Moderátor: peta.smolik
BRZDY: Při prudkém brzdění chrčí
zdravím,
nedávno mi začaly při prudším brždění chrčet brzdy.. Mám skoro pocit, že brzdím brzdovým třmenem. Vizuálně jsou brzdy OK. Je tam ale ca. 0.8mm destičky a na kotouči jsou po celém obvodu nepravidelné rýhy... je to takové zvlněné.
Při vyšších rychlostech při brždění to vydává zvuk, který nedokážu popsat.. přirovnal bych to k bouchání při vyšší frekvenci.
Teď už to dělá i při jemnějším přišlápnutím pedálu brzd. Navíc to občas škrtne při odbočení doprava. Dělá mi to levé kolo.
Nevíte, co s tím může být? Brzdy jsem ještě na tom neměnil, auto má najeto 91tkm. Desky a kotouče jsem už objednal. Myslíte, že to nebude nic vážného? Když brzdím ručkou, tak je ticho.. nevím, jestli to s tím nějak souvisí díky za rady
při brždění to volantem neháže, brzdy neslábnou, akorát se jim bojím přidat, co kdyby se něco stalo
nedávno mi začaly při prudším brždění chrčet brzdy.. Mám skoro pocit, že brzdím brzdovým třmenem. Vizuálně jsou brzdy OK. Je tam ale ca. 0.8mm destičky a na kotouči jsou po celém obvodu nepravidelné rýhy... je to takové zvlněné.
Při vyšších rychlostech při brždění to vydává zvuk, který nedokážu popsat.. přirovnal bych to k bouchání při vyšší frekvenci.
Teď už to dělá i při jemnějším přišlápnutím pedálu brzd. Navíc to občas škrtne při odbočení doprava. Dělá mi to levé kolo.
Nevíte, co s tím může být? Brzdy jsem ještě na tom neměnil, auto má najeto 91tkm. Desky a kotouče jsem už objednal. Myslíte, že to nebude nic vážného? Když brzdím ručkou, tak je ticho.. nevím, jestli to s tím nějak souvisí díky za rady
při brždění to volantem neháže, brzdy neslábnou, akorát se jim bojím přidat, co kdyby se něco stalo
- Reklama
Re: chrčící brzdy
už jsem vyměnil i kotouče a obložení.... už totiž nebylo na čem brzdit, takže jsem už vydřel kotouč
časem sem můžu hodit foto, jestli chcete vidět, jak to dopadlo
časem sem můžu hodit foto, jestli chcete vidět, jak to dopadlo
Re: BRZDY: Při prudkém brzdění chrčí
Prosím pomozte! Měnili jsme zadní nápravu, a teď nefunguje ruční brzda. Nechápu to, vše je jak bylo prostě se asi neroztahnou pakny asi.
Je to panda 1.2 r.v. 2005 předokola s abs. Děkuji.
Je to panda 1.2 r.v. 2005 předokola s abs. Děkuji.
147 FIORINO PICK-UP
PANDA MK II VAN
PANDA 100 HP
PANDA MK II VAN
PANDA 100 HP
No a lanka jste nasponovali? Nevim jak to ma Panda, ale u punta se lanka serizuji u paky rucni brzdy zevnitr auta( nemusi se lezt pod auto) Zvednout zadek ať jsou obe kola v luftu a postupne dotahovat
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96
IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
PUNTO 75 ELX r.96
IDEA 1.4 16V/70kW r.07
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
Jasně, lanka dotaženy. Ručku zdvihnu na 3tí zub a víc s ní nehnu. Konce lanek jsou v mechanizmu tam kde mají být. NECHÁPU TO.
147 FIORINO PICK-UP
PANDA MK II VAN
PANDA 100 HP
PANDA MK II VAN
PANDA 100 HP
Taky mám tento problém na jednom kole, jen na ručku, brzdy mám komplet nový a zajetý. Neví někdo proč?
vitaml@volny.cz
Fiat Punto 2 ELX - 1,2/8V, 2001, 125 tkm
Brno
Brno
No jestli si kupoval nové lanovody tak může být problém i v jejich délce, já když je měnil na puntu tak jsem nemohl sehnat ve stejné délce jako byly originály,vždy měli jen delší. A tak to nemám seřízené na ideal 3 zuby,ale až uplně nahoře.Nedalo se to seřídit aby obě kola brzdily stejně,takže mi jedno brzdí méně a druhé více
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
PUNTO 75 ELX r.96
IDEA 1.4 16V/70kW r.07
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
PUNTO 75 ELX r.96
IDEA 1.4 16V/70kW r.07
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
Mám nové, seřídit to de, prolblém byl už před výměnou lanovodů.
vitaml@volny.cz
Brno
Brno
Děkuji všem za ochotu problém byl v nefunkčních samostavech.
147 FIORINO PICK-UP
PANDA MK II VAN
PANDA 100 HP
PANDA MK II VAN
PANDA 100 HP
Díky, prozkoumám, ale je zajímavé že při normálním brzdění brzdí obě kola stejně (ukázalo se na technické).
vitaml@volny.cz
Brno
Brno