Jedna strana brzdí víc
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Jedna strana brzdí víc
Ahoj, jedna strna brzdí víc, napadá někoho čím to může být? je to předkem a rozdíl je kolem 30%, při brždění z vyšších rychlostí je to celkem znát... Může to být pouze zavzdušněné? nebo prasátko? destičky jsou prý ok, stejně tak kotouče.
Díky
Díky
Punto mk1 55S ( 1996 )
najeto 34 xxx km
najeto 34 xxx km
- Reklama
Re: Jedna strana brzdí víc
Zavzdušněné, zamaštěné, pístek váznoucí v třmenu, ucpaná hadička...
Rozebrat, rozhýbat, vyčistit, změřit tloušťku kotouče a destiček.
Rozebrat, rozhýbat, vyčistit, změřit tloušťku kotouče a destiček.
Punto 55S Mk I
-
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Nazdar aj ja mam taky problem ,mne brzdi slabo predne spolujazdcove koleso ..pritom som vymenil kotuce aj dosky,a ked som daval nove kotuce s dokami tak som piestik vtlacil dnu z rukou takze ten "pripaleny" asi nebude...co to moze byt? ..neviem uz fakt..mozno ze som nemenil dlho brzdovu kvapalinu asi 5 rokov hmm?
skus novou brzdovku a odvzdišnit.75ka píše:Nazdar aj ja mam taky problem ,mne brzdi slabo predne spolujazdcove koleso ..pritom som vymenil kotuce aj dosky,a ked som daval nove kotuce s dokami tak som piestik vtlacil dnu z rukou takze ten "pripaleny" asi nebude...co to moze byt? ..neviem uz fakt..mozno ze som nemenil dlho brzdovu kvapalinu asi 5 rokov hmm?
Fiat Punto MK1 SX 1,7 TD 52kw rv. 95 - Dosloužil :(
Aktualně Fiat Stilo 1,9 JTD 85 kw r.v 03
Aktualně Fiat Stilo 1,9 JTD 85 kw r.v 03
Můj případ:Přední kotouče přesoustružené,nové destičky,hadičky a trubky(předek).
Zadní bubny a čelisti 1a1/2roků staré.Ruční brzda a samostavy ustavené jak mají být.
Všechny prasátka jsou suché a chodí perfektně.Důkladně vyměněná brzdová kapalina
a odvzdušněné(několikrát).
Včera jsem byl na STK.Vše bylo O.K.,až na zadní brzdy,které vykazovaly 30-40%.
Přední 4%,ruční do 29%.
Na štěstí technik byl zhovívavý(protože vlastnil také Punto) a štempl mi dál.
Můj závěr:Problém bude v omezovačích a možná zadních hadičkách,protože to jediné jsem ještě
neměnil.V duchu jsem věřil,že bude stačit vyměnit brzdovku a pořádně to odvzdušnit,
ale bohužel.
Připomínám,že při jízdě to brzdí dobře.
Zadní bubny a čelisti 1a1/2roků staré.Ruční brzda a samostavy ustavené jak mají být.
Všechny prasátka jsou suché a chodí perfektně.Důkladně vyměněná brzdová kapalina
a odvzdušněné(několikrát).
Včera jsem byl na STK.Vše bylo O.K.,až na zadní brzdy,které vykazovaly 30-40%.
Přední 4%,ruční do 29%.
Na štěstí technik byl zhovívavý(protože vlastnil také Punto) a štempl mi dál.
Můj závěr:Problém bude v omezovačích a možná zadních hadičkách,protože to jediné jsem ještě
neměnil.V duchu jsem věřil,že bude stačit vyměnit brzdovku a pořádně to odvzdušnit,
ale bohužel.
Připomínám,že při jízdě to brzdí dobře.
Stilo hatchback 1,6 r.v.01,Ba+CNG
Tak tenhle problém sem měl taky. Před každou STK kompletně vypustim brzdovku a přes třmeny tam natlačim novou a je to jak od nováka.
Stejný problém a odvzdušnění nepomohlo. Při odvzdušňování z pravého třmenu vytéká brzdová kapalina jen minimálně. Jak poznám, jestli je špatný třmen, hl.brzdový válec nebo ucpané trubky?75ka píše:Nazdar aj ja mam taky problem ,mne brzdi slabo predne spolujazdcove koleso ..pritom som vymenil kotuce aj dosky,a ked som daval nove kotuce s dokami tak som piestik vtlacil dnu z rukou takze ten "pripaleny" asi nebude...co to moze byt? ..neviem uz fakt..mozno ze som nemenil dlho brzdovu kvapalinu asi 5 rokov hmm?
Díky
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
no.. a mne brzdi lave zadne o 50% menej ako prave... Tlak je vsak ok.. brzdovka strieka... odvzdusnovane bolo, cistene bolo.. tak jaka .... tomu je?Palkon píše:Stejný problém a odvzdušnění nepomohlo. Při odvzdušňování z pravého třmenu vytéká brzdová kapalina jen minimálně. Jak poznám, jestli je špatný třmen, hl.brzdový válec nebo ucpané trubky?75ka píše:Nazdar aj ja mam taky problem ,mne brzdi slabo predne spolujazdcove koleso ..pritom som vymenil kotuce aj dosky,a ked som daval nove kotuce s dokami tak som piestik vtlacil dnu z rukou takze ten "pripaleny" asi nebude...co to moze byt? ..neviem uz fakt..mozno ze som nemenil dlho brzdovu kvapalinu asi 5 rokov hmm?
Díky
Fiat Stilo 1.6 16V, 201tis.km, r.v.2001
- skybar
- Zkušenej Fiaťák
Vzadu to môže robiť ten obmedzovač tlaku,ale či ho vymeniť,alebo sa dá prečistiť tak to je otázka,mne to tiež takto čudne brzdí .
PUNTO MK1 55,r.v.96,40KW,ELX, 5dver.
Stanno: Jak poznáš, že je tlak ok? Měřil si jej tlakoměrem? Spíše to chce vyměnit ten omezovač brzdného účinku na zadní nápravu. Ja to měnil u Tipa a pak to brzdilo jedna báseň (na STK měly obě zadní kola rovnoměrný záběr).
Palkon: Vypadá to na přicpanou hadičku, je nutno ji vyměnit (naštěstí je to nižší položka). Taky se stává, že zůstává viset brzdová destička, protože se nevrací kapalina nazpět. Pístek ve třmenu se někdy sekne, ale dá se to rozhýbat a promazat (pod manžetu trocha grafitové vazelíny).
Palkon: Vypadá to na přicpanou hadičku, je nutno ji vyměnit (naštěstí je to nižší položka). Taky se stává, že zůstává viset brzdová destička, protože se nevrací kapalina nazpět. Pístek ve třmenu se někdy sekne, ale dá se to rozhýbat a promazat (pod manžetu trocha grafitové vazelíny).
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Graun píše:Stanno: Jak poznáš, že je tlak ok? Měřil si jej tlakoměrem? Spíše to chce vyměnit ten omezovač brzdného účinku na zadní nápravu. Ja to měnil u Tipa a pak to brzdilo jedna báseň (na STK měly obě zadní kola rovnoměrný záběr).
vdaka, dam to vymenit. Ale asi bude lepsie vymenit obe strany? vraj sa to meni spolu..
Byla to hadička. Asi už byla starší a začala se vevnitř rozpadat, jinak nevím, čím by se mohla ucpat, když tam liju jen kapalinu.Graun píše:Palkon: Vypadá to na přicpanou hadičku, je nutno ji vyměnit (naštěstí je to nižší položka). Taky se stává, že zůstává viset brzdová destička, protože se nevrací kapalina nazpět. Pístek ve třmenu se někdy sekne, ale dá se to rozhýbat a promazat (pod manžetu trocha grafitové vazelíny).
Palkon: Je to dáno tím, že ta kapalina vlivem stáří mění své vlastnosti...získáva stále více vlhkosti z okolí a mění svou viskozitu. Vlhkost vytváří chemické sloučeniny, které následně napadají polymerní povrch hadice. Ta se pak zdeformuje. Holt nic není na věky.
Stanno: Měl by tam být jen jeden, který ovládá obě kola najednou. Je to taková kostka s pružinou a pákou (nevím zda je tam stejný systém). Většinou to zatuhne a pak už to nefunguje jak má. Někdo to řeší rozhýbáním, ale to je jen na chvíli. Když to vyměníš, je klid. Asi se budou muset i vyměnit nějaké trubky, zřejmě je urveš při povolování.
Stanno: Měl by tam být jen jeden, který ovládá obě kola najednou. Je to taková kostka s pružinou a pákou (nevím zda je tam stejný systém). Většinou to zatuhne a pak už to nefunguje jak má. Někdo to řeší rozhýbáním, ale to je jen na chvíli. Když to vyměníš, je klid. Asi se budou muset i vyměnit nějaké trubky, zřejmě je urveš při povolování.
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
nie nie..su tam dve..uz som to pozeral..ale tie trubky budu asi tak jak vravis.Graun píše:Palkon: Je to dáno tím, že ta kapalina vlivem stáří mění své vlastnosti...získáva stále více vlhkosti z okolí a mění svou viskozitu. Vlhkost vytváří chemické sloučeniny, které následně napadají polymerní povrch hadice. Ta se pak zdeformuje. Holt nic není na věky.
dik