parkovačky

Elektronika, el. výbava, diagnostika, kontrolky, přístroje

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

parkovačky

Příspěvek od peta.smolik »

Potřeboval bych vědět co za žárovky nebo diody dát místo parkovaček aby to dělalo dojem normálních světel??
Dnes jsem skoušel v Auto Kely všechno co měli myslím LED diody ale uplně o ničem Nebylo ani vidět že tam něco je oproti klasickým 5w žárovkám
Nechce se mi investovat do světel pro denní svícení
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
Reklama

xeromax
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Re: parkovačky

Příspěvek od xeromax »

to chces ako jazdit na parkovackach namiesto dennych svetiel, a vies o tom ze pri dennych svetlach ti nesmu svietit koncove svetla a osvetlenie spz, ale pri zapnutych parkovackach svietia,
FIAT PUNTO II 1.2 8V 44kW EL
2009 -- 129,6dB
2010 -- 133,5dB
http://fotoalbumy.azet.sk/xeromax/my-punto/
http://www.xtuning.tk
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

xeromax píše:to chces ako jazdit na parkovackach namiesto dennych svetiel, a vies o tom ze pri dennych svetlach ti nesmu svietit koncove svetla a osvetlenie spz, ale pri zapnutych parkovackach svietia,
Hele v noci svítím normálně světlama jako každej a protože nechci investovat do denního svícení ale zároveň nechci dostávat pokuty za nesvícení Takže chci jen nějak posílit parkovačky aby to ale žralo stejně el. jako parkovačky a nebylo poznat že nesvítím H4kama
Petr1968
Všeználek

Příspěvek od Petr1968 »

Pěkný bastl. To raději normální SPDS. Fakt se v tom chceš hrabat??? A výsledek bude stát za prd
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Petr1968 píše:Pěkný bastl. To raději normální SPDS. Fakt se v tom chceš hrabat??? A výsledek bude stát za prd
No vrtat... Jak se to vezme Nechci světla pro denní svícení postupně od denního svícení Evropa ustupuje Rakousko, Itálie, Německo, Francie
Dost jezdím a tak vím že svícení má vliv na spotřebu a taky životnost žárovek a tak chci ušetřit ale ne tak že koupim za 1500 světla a oni svícení za půl roku zrušej a ty parkovačky se mi zdají nejjednodušší
Petr1968
Všeználek

Příspěvek od Petr1968 »

Svícení má vliv na spotřebu velmi malou. Nová auta mají SPDS z výroby,takže Evropa bude těžko ustupovat z denního svícení. A nakonec ,i kdyby svícení ve dne bylo zrušeno,nic Ti nebrání svítit dál.Než se s tím otravovat a vymýšlet tak kup SPDS nebo sviť normálně. Klima žere víc a stejně se používá. Svícení bere max. deci.možná
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Petr1968 píše:Svícení má vliv na spotřebu velmi malou. Nová auta mají SPDS z výroby,takže Evropa bude těžko ustupovat z denního svícení. A nakonec ,i kdyby svícení ve dne bylo zrušeno,nic Ti nebrání svítit dál.Než se s tím otravovat a vymýšlet tak kup SPDS nebo sviť normálně
Asi to tak nakonec dopadne
V Rakousku se už dva roky přes léto vedne nesvítí v Itálii taktéž
Nějaký koupím ale foor bude jak je zapojím a taky kam s něma ?
Máš nějakej nápad jak je zakomponovat do nárazníku???
Petr1968
Všeználek

Příspěvek od Petr1968 »

Zapojení je jednoduché. Buď 1 relé,nebo ta krabička co spíná přepětím po nastartování(z akumulátoru) + vodič ke světlům (vypínaní ) tranzistorem. S tím umístěním nevím. Záleží jaký máš nárazník,mlhovky atd.Tyhle mám já. http://www.cztuning.cz/index.php?action ... boid=45201" onclick="window.open(this.href);return false;
Graun
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graun »

peta.smolik píše:... protože nechci investovat do denního svícení ale zároveň nechci dostávat pokuty za nesvícení Takže chci jen nějak posílit parkovačky aby to ale žralo stejně el. jako parkovačky a nebylo poznat že nesvítím H4kama
Nerozumím tomu, že dostaváš pokuty za nesvícení. Proč teda světla vypínáš? Vždyť Fiat má takovou f-ci, že když vypneš klíč v zapalování, světla se vypnou.
Osobně takovéto bastlení neuznávám, zbytečně si tak člověk "nasere" do vlastních kalhot.
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
dedii
Fiaťák

Příspěvek od dedii »

skus miesto W5W dat halogenove 20W ziarovky (motorky to maju v smerovkach cena cca 3E)
Punto 55 1.1S 40kW r.96 ; 3D ; prejdená TransAlpina 2163mn.m.-Transfagaras-Bukurešť 2235km
xeromax
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xeromax »

moje SPDS maju na zapojenie len 3 kable: kostra, jeden na spinacku, jeden na plus od parkovacky, takze ziadna veda
FIAT PUNTO II 1.2 8V 44kW EL
2009 -- 129,6dB
2010 -- 133,5dB
http://fotoalbumy.azet.sk/xeromax/my-punto/
http://www.xtuning.tk
Petr1968
Všeználek

Příspěvek od Petr1968 »

xeromax píše:moje SPDS maju na zapojenie len 3 kable: kostra, jeden na spinacku, jeden na plus od parkovacky, takze ziadna veda
+ relé ne? :wink:
Graun
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graun »

Petr1968 píše:
xeromax píše:moje SPDS maju na zapojenie len 3 kable: kostra, jeden na spinacku, jeden na plus od parkovacky, takze ziadna veda
+ relé ne? :wink:
Však ty kabely vedou z té ŘJ SDS. Nebo to máš jinak?
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
karelsoucek
Fiaťák

Příspěvek od karelsoucek »

Taky jsem se dlouho rozhodoval až jsem koupil tyto:
http://www.rojka-autohifi.cz/drl-9r-led ... i-sviceni/" onclick="window.open(this.href);return false;
na autě vypadají takto:
http://galerie.albumfotek.cz/25552/?pag ... to=1228473" onclick="window.open(this.href);return false;
zapojení je velice jednoduché, veškerá elektronika je uvnitř světel.
Za světel jdou 3 dráty - 1)kostra 2)na spínací skříňku 3)na + parkovačky
Protože sem nechtěl tahat dráty až z přístrojovky, připojil jsem je místo na spínací skříňku na napájení spínače zpátečky na převodovce (je to blízko).
Po zapnutí klíčku se automaticky rozsvítí , po zapnutí parkovaček automaticky zhasnou, po vypnutí klíčku zhasnou.
Karel Jihlava
Fiat Punto Cabriolet 1,2 16V 85
Petr1968
Všeználek

Příspěvek od Petr1968 »

Píšeš jen 3 káble,tak říkám + relé,nebo ta krabička co funguje na přepětí a spínač od světel je tranzistor.Vše je zalito v pryskyřici,nebo nevím v čem. Takže neopravitelné.karelsoucek schema by nebylo? Oskenované? Takže ty to máš všechno ukryté ve světlech . Je tam potom pouze tranzistor jako spínač,respektive vypínač
Odpovědět

Zpět na „Punto - elektrika“