Kopání pedálu
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Kopání pedálu
Ahojky, mám punto 1.2 8v r.v.2001 a chtěl bych vás poprosit o radu. Od včerejška mi při jízdě nad 10km/h začal při brždění kopat brzdový pedál a bzučet (nejspíše) ABS.Připadá mi to, jako by mi neustále spínalo ABS. Kontrolka ABS nesvítí a brzdí to v poho. Nevíte čím by to mohlo být? díky za rady mě napadá jedině diagnostika, ale třeba je to jen nějaká hloupost. Díky
- Reklama
Re: Kopání pedálu
to jsem měl taky. většinou je to sedřenej magnetickej kroužek na jednom zadním ložisku. nejčastěji to vzniká tak, že když se náhodou rozjedeš se zataženou ruční brzdou, tak ti ta dlouhá pružina co je v bubnu sedře ten kroužek (je tam sice ochraná guma, ale ta se po čase prodře a vydře to i mg kroužek). Normálně by ke kolizi dojít nemělo, ale když je ta pružina zdeformovaná, nebo jsou nefunkční samostavy, tak se to stát může. Jestli máš kromě toho i volnou a málo učinnou ruční brzdu, tak to svědčí právě o nepohyblivejch samostavech (když teda nejsou utržený lanka). diagnostika prakticky ukáže jenom na kterym kole je problém. a je lepší se radši hnedka podívat do bubnů a aspon ušetříš prachy za diagnostiku ). na čidlech se nemá co posrat a vo tom že ti pracuje čerpadlo ses přesvědčil. Budeš muset koupit celý ložisko 1500,- páč samostatně kroužek neprodávaj a nebo od někoho kdo měnil vyběhaný ložisko a měl tam dobrej kroužek, tak ho opatrně nalisovat. zkontroluj si i tu pružinu jesi není nějak zkur....(sada na obě kola 400,-) a nepohyblivý samostavy bud vyčistit a rozhejbat ale lepší za 800 koupit novej. když se na to vysereš tak za chvilku ti to vydře kroužek zas.
fiat punto II 1,2-8V (44KW)
Děkuju za odpověd. Jak popisuješ ten problé,tak přesně to samé se mi už stalo jen tenkrát se to projevovalo trochu jinak. Za 1) hned se mi rosvítila kontrolka abs a za 2) mi to tak šíleně nebzučelo z motorového prostoru, jako ted. Jen pro zajímavost. Dnes sem vyndal pojistku ABS a tím můj problém skončil, ale hold mi nešlo ABS . Asi na tom něco bude,poněvač mi vůbec nebrzdí ručka Hned zítra rozeberu bubny a kouknu. Ještě jednou děkuji za odpověd.
mě se kontrolka rozsvítila jenom někdy (nepočítám blikání při aktivaci ABS=normál). pak už vždycky svítila až do tý doby kdy se vyplo zapalování. pak zas chvilku klid. Ono záleží jak moc je vydrbanej ten kroužek. Začíná to nenápadně a jenom někdy. po čase to začne kopat už při každym šlápnutí na brzdu. v tom kroužku je několik magnetickejch plošek a podle toho kolik a kde se to může projevovat u každýho trošku jinak. Já jsem k tomu všemu měl i uhnilý lanko ručky.
Ja som mal tiez s tymto dost problemy. Robilo presno to co je popisane vyssie. Treba skontrolovat tie kruzky pokial su spinave resp. zanesene tak je to ten lepsi pripad. Staci ich ocistit a snad to bude frcat dalej ale ked nie tak pomoze iba vymena celeho naboja. Tie kruzky su nedemontovatelne a daju sa kupit len ako celok spolu s nabojom.
Fiat Punto 1,2 16V Sporting.
špína tomu nevadí. není to žádná optika ale magnety a těm je fuk jesi je mezi nima bordel (prach z paken, bahno,písek, Fe žádný). když to dělá problémy, tak žádná očista nepomůže=zbytečná jedna montáž bubnu navíc.