Pískanie na zadnej náprave!Čo to je?
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Pískanie na zadnej náprave!Čo to je?
Problem je v tom,ze pri kazdej nerovnosti mi vzadu nieco "piska".Do teraz som tomu nevenoval velku pozornost,ale uz je ten zvuk neznesytelni Je to pocut hlavne vonku.Kazda diera,hrbol hoci aj mimimalne nerovnost a piskot je na svete.Co to moze byt?Zeby tlmic?
HGT
- Reklama
Re: Pískanie na zadnej náprave!Čo to je?
brzdové destičky nebo ložisko kola.
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
tieto moznosti ma ani nenapadli ,mozes mi nejak vysvetlit princip s coho usudzujes ze to mozu byt prave brzdove dosticky?A este neviem ci mam milne informacie ale keby to bolo lozisko,piskalo by to vzdy,ci nie?mad mike píše:brzdové destičky nebo ložisko kola.
HGT
... pokud to dela jen pri prejezdu nerovnosti a je to takovy spis az skripot tak by to mohl delat bovden
rucni brzdy ... pred zadnim kolem je v uchycen plechem v gumovym valecku ... staci promazat ...
rucni brzdy ... pred zadnim kolem je v uchycen plechem v gumovym valecku ... staci promazat ...
... Renault Clio III 2006 1.2 16v 55kw ...
... Renault Megane II Grandtour 2004 1.5dci 60kw ...
... ex Punto II 99 1.2 8V 44kw ELX ...
nárazem se přitlačí ke kotouči, a ten je po čase odtlačí od sebe. dělalo mi něco podobného na Tipu. jak to pískání zní?RadekHGT píše:tieto moznosti ma ani nenapadli ,mozes mi nejak vysvetlit princip s coho usudzujes ze to mozu byt prave brzdove dosticky?A este neviem ci mam milne informacie ale keby to bolo lozisko,piskalo by to vzdy,ci nie?mad mike píše:brzdové destičky nebo ložisko kola.
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Jestli máš na zadních kolech kotouče, tak to budou ty destičky. Ono řešení ruční brzdy a kotouču není moc vhodné z pohledu spolehlivosti (mám na mysli údržbu). Většinou se to po zimě zasekává (ten váleček) a je to třeba rozhýbat. Když to rozděláš, stačí ten váleček promazat (pod manžetou), rozhýbat a pak se budou desky zase vracet. Bude po pískání.
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
No to piskanie znie ako spominal onc ako skripot,taky neprijemny zvuk.Naviac ma serie ze to je pocut vonku a to dost.Pocut zvuk vyfuku a piskot Zaujimave je ze akonahle naprsi (ale vela) tak ten zvuk nepocut .
Neviem ci to ma stym nejaky suvis,ale rucna brzda mi brzdi iba na jedno koleso.Dozvedel som sa to na technickej kontrole.Tak teraz neviem,ci rucna brzda alebo kotuce alebo dosticky alebo co...
Neviem ci to ma stym nejaky suvis,ale rucna brzda mi brzdi iba na jedno koleso.Dozvedel som sa to na technickej kontrole.Tak teraz neviem,ci rucna brzda alebo kotuce alebo dosticky alebo co...
HGT
Zvedni kolo, shod jej a zkus to protocit. Tak to poznáš v čem to je. Jak zaprší, tak se to "namaže" a pak to nepíská.
Jak jsem psal, asi se Ti nevrací ten váleček, který tlačí na desky.
Jak jsem psal, asi se Ti nevrací ten váleček, který tlačí na desky.
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
Presne tento problém mám aj ja,ibaže viem presne,čo mi to spôsobuje.U mňa je to tlmič na pravom zadnom kolese.Zistil som to takto: Odstavil som auto na rovine,bez kvaltu a bez ručnej brzdy.Otvoril som kufor a jemne-naozaj jemne som pohupoval autom a v kufri som to počul v pravo v hornej časti.Potom som sa ešte uistil a to tak,že som tlmič vymontoval a skontroloval.Mám tlmiče delphi a okolo piestnice tlmiča je tesniaci okrúžok,ktorí je moc tesný a ten to spôsobuje.Namazal som a mesiac bolo ticho.Potom sa to zasa opakuje.Buď si kúpim nové tlmiče,alebo si budem musieť púšťať hlasnejšie rádio.
Punto 1,2 8V 5dv
No v mojom pripade su tlmice v poriadku.Odskusal som to klasickou metodou a to tak ze som auto rozhupal a sledoval ako sa sprava,pekne peroval a zvuk bol v pohode.
Bol som za kamosom v servise,hodili sme auto na zdvihak a podla vsetkeho su to brzdove dosticky.Takze rozobrat a vycistit.
Inac mal som prosbu,kedze som nato este nikdy predtym nepozeral.Nejaky postup na rozoberanie tych brzd by nahodou nebol?Je to komplikovane alebo by som si stym mal poradit?
Bol som za kamosom v servise,hodili sme auto na zdvihak a podla vsetkeho su to brzdove dosticky.Takze rozobrat a vycistit.
Inac mal som prosbu,kedze som nato este nikdy predtym nepozeral.Nejaky postup na rozoberanie tych brzd by nahodou nebol?Je to komplikovane alebo by som si stym mal poradit?
HGT
takze vcera som tu brzdu rozobral,precistil a nic ...piskanie vobec neustupilo.Brzdove dosticky su jak nove,kotuc podobne.Nerozoberal som to uplne cele,ale valecek som rozhybal,prestiekal WDckom ale nepomohlo...uz ma to tak serie ... Mate nejaky napad co by to mohlo byt?
HGT
- HIISS
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Aj ja mam taky problem,ono da sa povedat ze to nerobi ani pri perovani,ale dokaze aj ked auto takmer stoji na mieste,lebo uz sa mi to stalo,a zvuk k comu prirovnat? akoby siel trubiaci kamion alebo nieco take,je to samozrejme tiez pisklavy,a pocut to riadne vonku,priciny som este nejak nehladal,tlmice peruju,brzdove oblozenie som mal nedavno menene vzadu aj valceky v nom
Ja som uz v koncoch.U mna je to uz neznesytelne.Davno by som to neriesil ale ked je sucho,si pripadam jak keby som jazdil na kolotoci Jedine co ma dost zarazilo je ze mam totalne rozbite dorazi na zadnej naprave.Zeby to sposobovalo to???
HGT
... viz muj prispevek vyse ... uz jsi se na ten valecek na bovdenu dival? ...
... Renault Clio III 2006 1.2 16v 55kw ...
Neviem co mas konkretne na mysli.Bowden rucnej brzdy vyzera asi takto.Kde sa podla teba nachadza ten valecek
HGT