Absolutní ztráta výkonu u MK2 Sporting do 2000/ot.

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
Punťa MK2 Sporting
Začátečník

Absolutní ztráta výkonu u MK2 Sporting do 2000/ot.

Příspěvek od Punťa MK2 Sporting »

Potřebuju poradit, Mám MK2 1,2 16V Sporting.Do 2000 ot/ min. auto úplně ztratilo výkon.Ale jakmile dosáhne hranice 2000 vystřelí jako střela.Jako kdyby se dusilo.Při prudkém zmáčknutí pedálu, je slyšet, jako kdyby motor jel do 1500ot/min na 3 válce, a pak se to chytí.A když to točím dál, tak se nyní častěji stane, že při 4000ot/ min je jako kdyby mě někdo chytl za prdel, zase stratí výkon cca do 4100ot/min,a pak zase dobrý.
Diagnostika ukázala jednu jedinou závadu, čidlo klepání, které upravuje předstih, a ten byl místy i nulový..Nevím co s tím.Byla mi razena klapka - vyčištěna, málo vzduchu - sportovní filtr, no a pak dražší věci - káble od svíček, čidlo tlaku sání vzduchu ve směšovací trubici, a lambda... Poraďte prosím, kdo má zkušenost..děkuju..
Reklama

Matto
Všeználek

Příspěvek od Matto »

presne tento istý problém mam aj ja,ale na MK1,zatial nemôžem prísť na to v čom je chyba,tak mi pomáha iba zresetovať RJ,ale vydrži to akorát týžden,potom sa to zase začne babrať :cry:
ex - Punto MK1 1,2 ELX 54kw/73k r.v.95
now - Grande Punto 1,9 MultiJet 116kw/160k r.v.07 -powered by Alfatuning.sk
zokot
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zokot »

Resetování RJ se provádí jen odpojením od baterie nebo je na to jiná finta?
Fiat PUNTO 60 (1994)
Fiat GP 1.9 (2006)
Matto
Všeználek

Příspěvek od Matto »

no čo som sa tu na fore dočítal tak odpojením baterky na 10min. vymažeš len dočasné chyby,tie závažnejšie sa musia vymazať cez diagnostiku
ex - Punto MK1 1,2 ELX 54kw/73k r.v.95
now - Grande Punto 1,9 MultiJet 116kw/160k r.v.07 -powered by Alfatuning.sk
Punťa MK2 Sporting
Začátečník

V dočasných chybách bylo jen to čidlo klepání..A jináč nic jiného.Vše O.K. ani když to napíchnou při jízdě..Nic..Není možné, že by byl přeskočený rozvoďák třeba o zub o dva? Je tam totiž i to, že jakmile se to zhoršilo, tak markantně stoupla spotřeba..cca 10 litrů na 100km, což se mi z 5-6 litrů zdá docela dost veliký skok..Ale dělalo to už i před tím, ale jen občas 1x do měsíce..Teď je to pokaždé..
majco
Všeználek

Příspěvek od majco »

Punťa MK2 Sporting píše:V dočasných chybách bylo jen to čidlo klepání..A jináč nic jiného.Vše O.K. ani když to napíchnou při jízdě..Nic..Není možné, že by byl přeskočený rozvoďák třeba o zub o dva? Je tam totiž i to, že jakmile se to zhoršilo, tak markantně stoupla spotřeba..cca 10 litrů na 100km, což se mi z 5-6 litrů zdá docela dost veliký skok..Ale dělalo to už i před tím, ale jen občas 1x do měsíce..Teď je to pokaždé..
skús odpojiť lambdu a ak sa to zlepší tak už vieš čo :wink:
Punto-MK2 1,2 8V 2001
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
Punťa MK2 Sporting
Začátečník

Re: Absolutní ztráta výkonu u MK2 Sporting do 2000/ot.

Děkuji za radu, teď budu dělat technickou - emise, tak sand mi řeknou, jak je na tom..Jináč četla jsem, že je to taky možný svíčkama, i když jsou cca 15000 km, že by se měli sklepnout na cca 0,6 - 0,8 mm. Káble jsou new, filtr taky. A nebo by to prý mohlo být čidlo na sacím potrubí, nebo snímač otáček, nebo taky cívka.Ale zase, kdyby to byla nějaká elektronika, tak mi to ukáže řj. takže zbívá lambda - tu prý neukazuje, a cívka..
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“